• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jaki kupic wzmacniacz do 100-200zl

miedzy 100 a 200zl jest spora przepasc w stanie wzmacniacza
okresl ile masz max na wydanie

Ale napisz jeszcze do czzego ma być ten wzmacniacz, bo że do głośników to już wiemy.

Spróbuj zalicytować Philipsa DFA-888 http://allegro.pl/philips-dfa-888-cyfrowy-i6503901585.html nie będziesz żałował. W moim przypadku ten wzmacniacz okazał się "lepszym" następcą Rotela RA972 --> Sony TA-F550S -->Pioneera A30. Z tych trzech najbliżej mu do Sony. Można też "co nieco" w nim zmodyfikować. Jeśli jest w dobrym stanie technicznym i będzie rozsądna cena to warto. Wygląd na żywo nietuzinkowy zwłaszcza jeśli ktoś ma sentyment Vintag-owy.

Ostatnia edycja:
Ten Philips raczej nie zatrzyma się na 200 zł. Może coś z Yamahy AX ale większość to są z niemieckich "pchlich targów".

Ja też się zastanawiałem nad zakupem ale może nad czymś nowym nawet na raty, coś z niskich modeli Nad albo Cambridge Audio a też mam STXy

Co jest złego w sprzecie z "pchlich targów"?
Można trafić na fajny sprzet za "pchle pieniądze":p

Ten FA660 wygląda fajnie. Opcja sterowania pilotem też jest. W środku wygląda dość solidnie.

Powrót