• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki materiał na maskownice?????//

• Autor wątku Autor wątku aryan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam.
szukam materiały odpowiedniego do maskownicy (podobnego do stosowanego w kolumnach). Byłem w sklepach z częsciami audio i z tkaninami lecz nie udało mi sie go znaleźć. Czy jest jakiś zamiennik??

w zalaczniku artykulik ktory kiedys pisalem na stronke do dzialu wasze artykuły

[ Dodano: 2004-09-08, 14:23 ]
o maskownicy oczywiscie

Załączniki

ja wiem gdzie mozna ja kupic a co do materialu to umnie nazywa sie to tkanina dzwieko przepuszczalna

No to biegnij do sklepu ogrodniczego-kiedyś widziałem tam podobną siateczke-gęstą,o struktórze plastra miodu.Była wykonana z taśmy stalowej jakieś 3-5mm.Jakbyś pomalował na czarno to może by była.

siatka ta dostepna jest w dexonie w cenie 75 zl za 0,45*1m w czarnym kolorze

hmm jejku a ja taka siatke zmasakrowalem jak wymienialem wysokotonowki w moich ldmkach jojku nie wiedzialem ze to takie drogie naszczescie udalo mi sie ja mlotkiem wyklepac :) i jest (prawie) jak nowa:)

Sound Wave mam blache perforowana jeszcze.
W mojej konstrukcji to widac.
Zwykle siatki plecione moga brzeczec.Spiekane sa dobre ale tak samo jak blacha drogie.
Dystrybutorzy robia problemy z zakupem jednego arkusza (mniej nie sprzedaja a arkusz ma 1x2m) i do tego jedzie to na ciezkiej palecie i spedytorem z ktorym maja umowe (dlatego koszt dostarczenia jest wysoki).

fajna siatka jest na filtrze powietrza od tira i troche jej jest :) na zuzytym moze byc troche brudna trzeba umyc zuzyty dostaniesz w kazdy serwisie ciezarowek za darmo jeszcze na pozegnanie pokiwaja :)

Powrót