• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jaki naped do MDS12DVC?

Reakcji
0
Witam.

Nabyłem ostatnio IT MDS12DVC :mrgreen: I teraz kilka pytań..
Napęd.. Głosnik dośc wymagający, bo dwie cewki, więc może jakiś wzmacniacz estradowy+filtr, co panowie o tym myślą?
Po za tym myslałem sobie o aktywnym podziale między kolumienkami a subem.. Kolumny na VifaM18WH+MorelMDT29. Też proszę o wasze opinie na ten temat :wink: Ew jak to dobrze zrobic? Zwrotnica DIY, może jakieś CA?
Ostatnie chyba pytanie może niezbyt do tego działu, ale juz nie będę następnego tematu zakładał.. Takero radził mi ładowac go w 40pare do 50 litrów przy strojeniu koło 40Hz b-r ktos ma inne propozycje? Lapsze?

Pozdro :wink:

Witaj.
Posiadam mniejszy model z tej serii a mianowicie MDS10DVC. Będzie grał w 40 litrach strojony na 28 Hz. Zasilany będzie 300 W wzmakiem Irka. Podłączę jedynie jedną cewkę, drugą pozostawiając rozwartą (przez podłączenie jednej cewki sprawność głośnika spadnie ale zastosowana obudowa zrekompensuje to z nawiązką - podobno wg misiomora z adiostereo). Na razie jest to teoria a praktyka ją zweryfikuje jak tylko dorwę w swoje rączki obudowę (w trakcie budowy).

Powrót