Witam. Jako, że nie jestem w temacie od bardzo dawna, chciałem prosić o odrobinę pomocy. Posiadam na razie w domu Unitrę AT9100 wraz z zestawem na Tonsilach GDS 13/30. Generalnie jestem z tego zadowolony, choć "d**y nie urywa". Więc jak widzicie z dobrym sprzętem miałem niewiele do czynienia. Bardzo rzadko ostatnio słucham muzyki, ale po powrocie z delegacji chciałem kupić sobie amplituner na przyszłość do ewentualnego zestawu DIY. Wyszedłem z założenia, że praktycznie wszystko co kupię będzie lepsze od AT9100 
Wymagania co do amplitunera:
- tuner cyfrowy
- zdalne sterowanie
- obsługa głośników 4Ohm bez obawy o przeciążenie
- zdolność pociągnięcia w przyszłości czegoś w typie "3 drogi na STX"
- opcjonalnie funkcja "direct CD"
- opcjonalnie 2.1 - obsługa aktywnego subwoofera
- solidność - chcę, żeby sprzęt trochę posłużył
I tutaj dochodzimy do pytań. Jakie pieniądze należy przeznaczyć na nowy klocek, który spełni te wymogi? Coś w stylu Onkyo TX-8030, Yamaha R-S500, Denon DRA-500AE, CA AR30? Pojęcia nie mam co w tej chwili może być dobre.
Zastanawiam się również nad ewentualnie zakupem jakiejś używki. W moich okolicach jest na przykład Kenwood KR-V6020 w okolicach 200zł, który spełnia wymogi. Czy warto kupić sprzęt nowy (wiem, głupie pytanie, zawsze warto
), czy coś w stylu tego Kenwooda również da radę? Jeżeli chodzi o koszty to zakładam, że poszukam jakiś rat sobie, ale wolałbym nie przekraczać 2000zł. Wiadomo im taniej się uda tym lepiej. Help 
PS. Nie chcę kupować tunera osobno, chcę mieć jeden klocek.

Wymagania co do amplitunera:
- tuner cyfrowy
- zdalne sterowanie
- obsługa głośników 4Ohm bez obawy o przeciążenie
- zdolność pociągnięcia w przyszłości czegoś w typie "3 drogi na STX"
- opcjonalnie funkcja "direct CD"
- opcjonalnie 2.1 - obsługa aktywnego subwoofera
- solidność - chcę, żeby sprzęt trochę posłużył
I tutaj dochodzimy do pytań. Jakie pieniądze należy przeznaczyć na nowy klocek, który spełni te wymogi? Coś w stylu Onkyo TX-8030, Yamaha R-S500, Denon DRA-500AE, CA AR30? Pojęcia nie mam co w tej chwili może być dobre.
Zastanawiam się również nad ewentualnie zakupem jakiejś używki. W moich okolicach jest na przykład Kenwood KR-V6020 w okolicach 200zł, który spełnia wymogi. Czy warto kupić sprzęt nowy (wiem, głupie pytanie, zawsze warto

PS. Nie chcę kupować tunera osobno, chcę mieć jeden klocek.