• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jaki odtwarzacz mp3??

Pawel S.

Administrator
Członek ekipy
Reakcji
147
moja siostra wpadla dzisaj (7rano!!) na genialny pomysl... "chce miec mp3".
wiec padlo na mnie wyszukanie odpowiedniego modelu.
znajomi mieli kilka zabawek ktore sie rozsypaly po kilku dniach wiec wole kupic cos markowego bez bajerow ale solidnego.

ja sie rozgladam za creativem...

a Wy co proponujecie?? (limit 150zl- najlepiej ok 100zl)

ja moge polecic sandiska, sam mam model e130 i jestem bardzo zadowolony (raczej ciezko juz dorwac taki nowy w przyzwoitej cenie), ale na allegro znajdziesz pelno nowszych modeli do 150 zl.

poczytalem troche to forum i faktycznie wszyscy polecaja sanse... poczekam jeszcze na odpowiedzi na tamtym forum

Thomson Lyra

http://www.allegro.pl/item180367461_thomson_lyra_pdp2810_1_5gb_nowy_zapakowany_okazja.html

http://www.allegro.pl/item181517383_mp3_thomson_lyra_256_mb.html

Mialem jeden z nich, powiem ze innego jak thomsona nie kupie, ale pod warunkiem że bedzie mial funkcję odtwarzania mp3pro, pliki wtedy 4minutowe maja góra 1,7-2,0MB, więc jest duża róznica miedzy wma, a mp3. Dodatkowo thomson dodaje etui na ręke, bardzo sie przydaje do jazdy na rowerze i biegania z tym ze to pierwsze to na wlasna odpowiedzialność. Dodatkowo można dokupić karty pamieci MMC/SD, więc ma dużo zalet.

Odtwarzanie mp3PRO i możliowść rozbudowania za pomocą kart MMC/SD i dla niektorych etui na rękę (biceps) robi z niego niezlego konkurenta innych producentów mp3.

sandisk sansa m240 1gb? to chyba jedyny markowy odtwarzacz, ktory mozna kupic za niecale 150zl. polecalbym od razu tez zaopatrzec sie w jakies lepsze sluchawki - chocby creative ep-630 (KONIECZNIE w wersji BOXowej) - szescdziesiat-pare zlotych kosztuja, bo te dolaczane do odtwarzacza to do kontenera sie tylko nadaja...

wlasnie sie nad nim zastanawiam. wiesz cos wiecej o nim??
posiadajacy ten odtwarzacz sobie chwala - ponoc lepszy od creative'a. poza tym za te niecale 150zl dostajesz nowy odtwarzacz wraz z gwarancja 24-miesieczna, a nie jakies rozruchowe miesieczne, itp... - to sie tez liczy. poczytaj opinie - jak dla mnie przekonywujace, tym bardziej za taka cene. Mozna chyba wgrywajac inny soft miec dodatkowo jeszcze radio.

Sandisk M240 - jakieś 125 zł, 1 Gb, sprzęt jest solidny, nie ma kłopotu z nimi - sam mam E130 od prawie roku i nie mam ŻADNEGO PROBLEMU. Jest już cały porysowany, ale nadal działa jak na początku. Jak za tą cenę - polecam.

Zapomnij o Sreative'ach. Nikomu nie polecam ....

Pozdrawiam !

tylko nie thomson. Kolega kupil jednego i po tygodniu padl - trzy razy oddawany do serwisu, w koncu oddali kase, kolega kupil sandiska i jest zadowolony :)

do wyboru teraz mam albo sanse albo iPoda. teraz tylko poczekam az siostra kase przekaze...

Powrót