• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki projekt na Dayton RS225

Reakcji
0
Zna ktoś może jakiś sensowny projekt 3-Way na Daytonie RS225?
Udało mi się znaleźć dwa projekty:
http://www.rjbaudio.com/Daedalus/daedalus.html
http://speakerdesignworks.com/Finalists_1.html
Niestety w obydwu przypadkach na wysokich jest drogi Dayton RS28.
Był jeszcze taki projekt Dryade na RS225 + RS125 i Seas 22TAF/G ale strona już nie działa. Mam schemat zwrotnicy do tego projektu ale nie mam żadnych wymiarów. Ktoś może popełnił ten projekt i może się wypowiedzieć na jego temat? Bo w sumie ten projekt wygląda ciekawie i jest względnie tani przez co najbardziej bym się ku niemu skłaniał. Może ktoś zna jeszcze jakąś alternatywę?

Dokup głośniki jakie Tobie pasują w danym budżecie a zwrotnicę się po prostu zrobi :)

Dokup głośniki jakie Tobie pasują w danym budżecie a zwrotnicę się po prostu zrobi :)

Sam zwrotnicy nie zrobię, a zlecenie komuś to dodatkowy koszt. A u mnie krucho z kasą. Dlatego szukam taniego, gotowego 3-Way. Dlaczego Dayton. Bo jest w miarę tani, ma dobry stosunek cena/jakość i fajnie wygląda.

Na tym daytonie robi marian z fw146 i 9950 poczekaj troche to pewnie projekt sie zrobi.

Na tym daytonie robi marian z fw146 i 9950 poczekaj troche to pewnie projekt sie zrobi.

Oj, nie prędko.
Za kilka dni go dopiero zamawiam, nie wiem czy w tym miesiącu starczy mi również na sprzęt pomiarowy.
No i są wakacje, czas urlopów...

Dryade na RS225 + RS125 i Seas 22TAF/G
Do takiego zestawu tylko z rs28 na górze mam głośniki konradzika88 .

Forumowy projekt z fw146 , l22 , wavcorem pojawi się do końca miesiąca .
Obecnie są te kolumny przezbrojone właśnie z rs225 na dół i wygląda na to, że konieczne zmiany zwrotnicy będą kosmetyczne .
Może jutro uda się pomierzyć i będą 2 projekty ;)

Powoli wracam do gry ;)

Obecnie są te kolumny przezbrojone właśnie z rs225

A mógłbyś napisać coś o nim?
Chciał bym choć trochę o nim wiedzieć zanim go kupię, bo zastanawiam się jeszcze nad Seasem CD22RN4X i nie wiem którego wybrać (choć pewnie Dayton lepiej będzie się zgrywał brzmieniowo z FW146).

Obecnie są te kolumny przezbrojone właśnie z rs225 na dół i wygląda na to, że konieczne zmiany zwrotnicy będą kosmetyczne .

Powoli wracam do gry ;)

Byłbym bardzo wdzięczny jakby pojawił się projekt z Daytonem na dole:)

Powoli wracam do gry ;)
O bardzo mnie cieszy ze prace trwaja nad projektem , czekam z niecierpliwoscia. Do tego marian robi fajny projekt bedzie w czym wybierac ☺

Zna ktoś może jakiś sensowny projekt 3-Way na Daytonie RS225?
Udało mi się znaleźć dwa projekty:
http://www.rjbaudio.com/Daedalus/daedalus.html
http://speakerdesignworks.com/Finalists_1.html
Niestety w obydwu przypadkach na wysokich jest drogi Dayton RS28.
Był jeszcze taki projekt Dryade na RS225 + RS125 i Seas 22TAF/G ale strona już nie działa. Mam schemat zwrotnicy do tego projektu ale nie mam żadnych wymiarów. Ktoś może popełnił ten projekt i może się wypowiedzieć na jego temat? Bo w sumie ten projekt wygląda ciekawie i jest względnie tani przez co najbardziej bym się ku niemu skłaniał. Może ktoś zna jeszcze jakąś alternatywę?

raven robi dla mnie prywatnie projekt z rs225, rs125 i rs28 w wersji F :)

Powrót