• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki prosty wzmacniacz diy?

A na jakiej podstawie mozemy stwierdzić jak zaawansowany jesteś w elektronice i czy poradzisz sobie ze złożeniem tego? Jakieś założenie, do czego ma to służyć...?

Lutować umiem. A tak wogole to chce coś stworzyć w wakacje i dlatego myśle o wzmacniaczu.

Może na początek mostek TDA7924 lub jak chcesz tranzystory to Holton 250, zajrzyj też do tematu "Fet-Hex"

Może kit jakiś? H250 było by dobre, moc jest wszystkie elementy są, instrukcja i schemat podłączenia pewnie też- "tylko polutowac".

Nie lubię kitów ;> A że mam laminatu dość dużo i B327 to chcę coś wkońcu sam zrobić ;> To już sam nie wiem co zbudować. Co ma najlepsze brzmienie i największą moc?

Na początek złóż coś co w ogóle zagra. Możesz zainteresować się FET hex ostatnio autor wstawił pcb dla chyba 3 par a może być więcej. Przeczytaj cały temat to może czegoś się nauczysz i oszczędzisz niepotrzebnych pytań.

To już nie wiem. Wybieram chyba Uniampa czytając tamten wątek.

---------- Post dodany o 17:43 ---------- Poprzedni post o 17:27 ----------

A może Fet Hex bo Uni jest trudniejszy w uruchomieniu. Jaką moc ma Fet bo nie znalazłem ?

Trudniejszy w uruchomieniu jest. A co myślicie nad holtonem 400. Mocny. Ładnie brzmi , tylko nie ma zabezpieczeń ;/

Kombinowanie z trafem i rezystorami. To wy zdecydujcie co będzie najlepsze dla początkującego. ;D

Powrót