• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jaki rodzaj suba do VW T5

Reakcji
0
WITAM
szukam obiektywnej podpowiedzi jaki rodzaj skrzyni i jakiej wielkości głośnik niskotonowy
zastosowac w VW T5,kładę nacisk na jakośc dzwięku jego precyzję ,szybkośc itp. wielkośc wewnętrzna auta ma tu na pewno znaczenie,bas ma byc dla mnie a nie dla ludzi na zewnątrz samochodu , nie chcę stracic słuchu :wink:

Duża zamknięta skrzynia a w niej np JL Audio 30cm (np 12W3v3-4). Ewentualnie 2x25cm JL.

krzyhoo9 napisał:
T5 to spore auto. Może BSW154II...
bez przesady. a do pokoju 10m^2 bys napisal ze ten glosnik to przesada...

do podkreslenia dolnej parti spokojnie wystarczy 10". ja bym jednak porozgladal sie za jakas ciekawa 12"

napisz czego sluchasz i czego dokladnie oczekujesz to pomysli sie nad konkretnym glosnikiem. a ile masz kasy na glosnik??

No stx ap to raczej będzie za mało żeby go rozbujać. Można by też pomyśleć nad Ravelandem 1010... 1212... ale wydaje mi się że BSW124II bądź 154II będzie ok

Pawel S. napisał:
krzyhoo9 napisał:
T5 to spore auto. Może BSW154II...
bez przesady. a do pokoju 10m^2 bys napisal ze ten glosnik to przesada...

do podkreslenia dolnej parti spokojnie wystarczy 10". ja bym jednak porozgladal sie za jakas ciekawa 12"

napisz czego sluchasz i czego dokladnie oczekujesz to pomysli sie nad konkretnym glosnikiem. a ile masz kasy na glosnik??
czego słucham hmm... ABBA,ALPHAVILLE,NELLY FURTADO,MOZART..........ITD.ITP,bas -czysty,precyzyjny,szybki,sprężysty,nie rozwleczony buczący ....a kasa ..może 1000 ale jak będzie 100 czy 200 więcej a będzie warto to czemu nie :mrgreen: i klasyczne pytanie obudowa zamknięta czy bass-reflex,chciałbym go zmieścic pod drugi rząd siedzeń tylko czy się zmieści :idea: bardziej prostokątna niż kwadratowa

Jak ma być szybko i precyzyjnie w małej obudowie za tą kasę to się nadal upieram na JL w zamkniętej.

w małych skrzyniach Hertze ładnie się sprawują ale nie wiem jak z ich szybkością...
Jeśli cię to zainteresuje to oddam mojego SQX3500. Jak co to na priv

Polecił bym MDSa12 zagra właśnie tak jak tego oczekujesz, przy okazji wcale cichy nie będzie.

Kajman, ja slyszalem tylko 12W3, 13W7 oraz 8W6 (nie w samochodzie) i jakos brzmienie JLa mi nieodpowiadalo. o jakich modelach myslales??
popieram pomysl z MDSem

No jego wlasnie jeszcze nie slyszalem, ale zamierzam sobie kupic tez do vana. Tylko że on delikatny to nie będzie :twisted:

[ Dodano: 2007-08-13, 23:00 ]
Pawel S. napisał:
Kajman, ja slyszalem tylko 12W3, 13W7 oraz 8W6 (nie w samochodzie) i jakos brzmienie JLa mi nieodpowiadalo. o jakich modelach myslales??
popieram pomysl z MDSem

Hmm, 2x 12W3 miałem, 10W3 slyszalem, wszystki mi sie podobaly :) Wlasnie myslalem o 25cm, 10W3 lub moze cos z tych nowych. Nie kurde wierze ze zupelnie bez powodu sa na szczycie notowan i tak sie przez kilka lat zepsuli :roll:

Powrót