• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki średniak i inne????

Reakcji
0
Witam wszystkich. Jestem tu całkiem nowy i praktycznie zielony;)
Pragne zbudować kolumny bazując na projekcie Zajaranego, ale zastanawiam się nad zastosowaniem czegoś innego zamiast GDM 10/80/2,8 tylko żeby pasowało do tej zwrotnicy bo zaprojektować inną to marne szanse. Martwi mnie troche ta obręcz do niego i chciałbym coś o większej średnicy.
A teraz z innej strony, czy wełna owcza z tzw jaśka da rade, czy otwory pod wkręty w obu płytach mają być tej samej średnicy, jakimi wkrętami najlepiej przykręcić głośniki aby przy ich ponownym odkręcaniu i przykręcaniu nie było potrzeby wiercić nowych otworów.
Pewnie to nie koniec pytań, choć projekt już praktycznie jest.
Pozdrawiam i dziękuje za wszelką pomoc.

wymiana glosnika wymaga przeprojektowywania zwroty. wiec albo kopiujesz kolumny zajaranego, albo robisz nowy projekt. wstawianie tam czegokolwiek innego spowoduje, ze zestaw nie zagra tak dobrze jak potencjalnie moglby - glosniki sie beda marnowaly... ;)

A co z obudową, mogę ją zostawić? Co to za plik rapidshar-a ściągłem i nic się nie otwiera? Pzdr
A i gdzie kupić tą zwrotke?

Krystian Markow, w tym pliku z rapida jest wlasnie projekt obudowy
to jest samorozpakowujace sie archiwum - napewno dziala. sprawdz jeszcze raz

Zbieram powoli wszystkie potrzebne części itd. Ale mam pytanie może zaczynam od d**y strony ale nie posiadam wzmacniacza do nich ;) może jakiś polecacie lub jakie parametry powinien posiadać, chce wydać ok 400zł

gotowca mozesz kupic np u irka
jakbys chcial cos w obudowie to pisz np do dj_zibi. miki lub esho tez moze by cos wykonal...

a jak fabryczne to niestety nic nie doradza - nie znam sie na fabrycznych

wprawdzie mam w głowie temat SymAsym-a ele może ktoś podpowie jaki firmowy wzmak do owych 400zł (3 wey STX), lub może namiar kogo pytać :smile:

Powrót