• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki STX zagra niżej i barwniej od GDN 20/40 8

Reakcji
0
Jaki STX zagra niżej i barwniej od GDN 20/40 8Ω ? Bo mam zamiar zrobić DIY gdyż moje tanie tonsile ZgB na GDN 20/40 grają płasko. Jakie są lepsze firmy produkujące głośniki do DIY od STX/Tonsil ? Coś lepsze o klasę ?

Moze najpierw przeszukaj forum zamiast odrazu zadawac pytania jakie znajdziesz na stronach diyaudio?

kaensainen napisał:
Jakie są lepsze firmy produkujące głośniki do DIY od STX/Tonsil ? Coś lepsze o klasę ?

Dayton, Viva, Visaton, Peerless, Beyma, Fountek, Monacor, Fostex, Tangband, Morel.

Brać i przebierać.

kaensainen napisał:
STX/Tonsil ? Coś lepsze o klasę ?

Nie sugeruj się całymi firmami tylko konkretnymi modelami, STX ma w swojej ofercie naprawdę beznadziejne głośniki, ale co najważniejsze firma się rozwija i wypuściła na rynek już parę dobrych rzeczy. Kolega januss73 podał przykłady marek, gdzie np. Beyma faktycznie robi lepsze głośniki ale z myślą o estradzie.

kaensainen napisał:
Bo mam zamiar zrobić DIY gdyż moje tanie tonsile ZgB na GDN 20/40 grają płasko

Płasko..znaczy się co? Lubisz jakieś sztuczne podbicia?

kaensainen, od tego starego tonsila prawie kazdy tutaj proponowany zagra lepiej :P
i nawet nie musi ty byc 8"
zobacz tonsil GDN 20/80/2 lub GDN 20/100/3
i STXa GDN 22 SCX

a chcesz tylko zmienic glosnik czy cale kolumny?

Powrót