• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jaki stx?

Reakcji
0
Witam!
widziałem na tym forum opinie o jakims rewelacyjnym stx-ie do suba, jednak w zaden sposob nie moge odnalezc posta z ta informacja.
chodzi mi o to jaki to byl glosnik?
prosze o pomoc.
z drugiej strony prosze rowniez o inne propozycje przetwornikow z jednym zastrzezeniem: musi to byc przewornik do max. 100PLN.

z gory dziekuje i pozdrawiam

Rewelacyjny stx? Bez przesady, za ta cene sa dobre przynajmniej jak dla mnie moze chodzi Ci o GDN-27-150-8-xx lub GDN-27-300-8-xx ? ewentualnie GDN-30-300-4-AP jako glosnik do auta? Te 2 pierwsze kosztuja <100zl, AP 137zl.

pzdr.

no wlasnie nie pamietam oznaczenia. ale w czasie jakiejs rozmowy jedna osoboa chwalila stxy a druga je objezdzala a potem dodala : no chyba ze .............. to jedyny stx w swoim rodzaju. reszta to kicha. i wlasnie chcialem sie dowiedziec ktory to ten jedyny w swoim rodzaju. (cytat przytoczony z głowy wiec slowa moga sie nieznacznie roznic od oryginalnych ale oddaja sens wypowiedzi)

mam pytanko mozecie podac mi login lbo maila do kolesia z allegro co sprzedaje stx'y? a moze ktos z forum ma 30AP na zbyciu? sorry za OT

mIKI, nikt na allegro nie ma AP :/
ale możesz zapytać się gościa o nicku "DSPEAKER" ...

Jeśli chodzi o głośnik ze staji STX-a do suba to polecam 30 300 4 AP...
Kosztuje o nicałe 40zł wiecej niż założyłeś, ale dużo lepiej się sprawdza od
27 300 ....
misiekw, powiedz jeszcze ile masz kasy na wzmaka.
Bo sam głośnik to nie wszystko, a jeśli jako wzmaka chcesz używać starą unitre
czy coś na podobnym poziomie mocowym to odpuść sobie 12' i 10' lepiej...

tylko nie wiem czy jest sens je kupować w tych czasach :/
cw1202c kosztuje na allegro ok 130zł i potrzebuje dużej budy, ma mały spl i do tego muli nieco ;)
w tej cenie masz ww. AP ...
szczerze powiem że ja bym się nie zestanawiał...

ciekaw jestem jedynie jak brzmią te 3way z cw1202c z konstrukcji na audiomanii :D

takero napisał:
ciekaw jestem jedynie jak brzmią te 3way z cw1202c z konstrukcji na audiomanii :D

tamte kolumny sa przesadzone.. po 2cw na kolumne to juz chyba za duzo... nie wiem czym on to zasila ale pewnie jakby dostaly odpowiedni naped to zrobia w domu masakre.. pewnie jeden radzi sobie niezle, a co dopiero 4 ;o

Hmmm ale np można kupic cw1202c od EZA za 80zł tak więc chyba jest to okazja????
Bo głosnik podobno bardzo dobry mimo że wyprodukowany przez alfreda:)

dj_zibi, to masz jeden glosnik ;] ja i tak nie zbudowalbym takich kolumn... sa za wielkie, niepraktyczne, brzydkie.. a te alfredy i to jeszcze w wersji 30cm nie pasuja do kolumny ;]

faktem jest ze pewnie potrafia zrobic zadyme odpowiednia.. co z tego jak srednie i wysokie tony nie wytrzymalyby ;]

dj_zibi, niby czemu ?
ostatnio dawno co prawda słuchałem CW 1202c ale ma mniejszy SPL, muli itp...
co nie znaczy że jest gorszy, w kinie może być nawet pod pewnymi względami lepszy...

Niewiem jak wy ale ja miałem stx w subei fakt 32-150 ale gra mi się niepodobała a cw 1202C tez miałem w budzie zamknietej i wcale niemuli:)

Powrót