• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki sub i wzmacniacz do hertz dsk 165 ?

• Autor wątku Autor wątku uR
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

uR

Reakcji
0
Witam !

Zglaszam sie do was z problemem doboru wzmacniacza i suba do glosnikow Hertza dsk 165
Razem z głosnikami hertza chcialbym sie zamknac w cenie 800-850 zl
Na oku mam cos takiego..

SUB

Klik sub

Klik sub 2

Klik sub 3

Wzmacniacz jedynie taki, nie znam sie a akurat kumpel ma do sprzedania za 200 zl
ale licze na wasze sugestie i propozycje

Klik wzmacniacz

Radyjko w samochodzie mam takie. Podciagnei do niego wzmacniacz ? Czy da mu rade ?

Klik radio

jesli nie da rady to czy takie ma szanse ??

Klik radio 2

Ogolnie jesli chodzi o radio to nie wchodzi w sume 850zl

Licze na wasze sugestie i propozycje !
z gory wielkie dzieki !

Po pierwsze, musisz zastanowić się co chcesz osiągnąć? Czy zależy Ci na głośności, czy na jakości.
Po drugie, jakiej słuchasz muzyki i czy wiesz czego możesz się spodziewać po instalacji samochodowej(czy masz jakiś wzorzec, do którego chciałbyś się zbliżyć -
słuchałeś u kolegów i podobało Ci się bardzo) Jaki preferujesz rodzaj basu? Od tego zależy wybór suba.
Po trzecie, pomierz bagażnik i podaj wymiary, jaki maksymalnie sub + wzmacniacz jest do zaakceptowania.
Jak odpowiesz na te pytania, będzie można zastanowić się nad skompletowaniem zestawu.

Lubie gleboki mocny bass.. w miare glosno, ale trzasc ziemia nie chce :) Jakosc pewnie nie bedzie wzorowa za sprzet z takiej pulki cenowej, choc chcialbym wyciagnacjak najwiecej z niego, by to gralo a nie huczało.
Głownie slucham Hip Hopu, Drumów, Jungle :) ostatnio new school HH rozwala moja czaszke :)
Nie wiem ile moge spodziewac sie po sprzecie za takie pieniazki, ale napewno chce by gralo dość czysto, bez znieksztalcen, bardziej miekko, z mozliwoscia posluchania czasem troche glosniej niz za kazdym razem kiedy jade autem !
Nie mam okreslonego wzornika !
Sub chcialbym by nie zajmowal duzo miejsca iz czasem mamkilka rzeczy do spakowania i pasuje miec miejsce.

Wymiary bagaznika
wysokosc +/- 47cm
głebokosc +/- 80 cm
szerokosc w przodzie+/- 130 cm
szerokosc przy siedzeniach +\- 90 cm

Ogolnie jak pisalem chcialbym wydac na glosniki, sub i wzmacniacz max 850zl , niekoniecznie nowe !

Rozmawialem z jednym gosciem na ten temat i doradzil mi takie cudenka :)

Klik glosniki

Klik sub

Klik wzmacniacz

ten wzmacniacz jako lepsza alternatywa co do cruncha ( bede dzwonil do goscia by dogadac sie o cene bo troche duzo chce za Hifonicsa

Klik wzmacniacz 2

i do tego takie radyjko iz moje ma jedno wyjscie na wzmacniacz a pasuje by mialo 2 wyjscia...

Klik radio

Co to tym myslisz ?

Tak na marginesie to mam Honda Civic coupe 95 rok , gdybys kojarzyl :)

Co do suba to jak cena nie wzrośnie za mocno to warto. Tak samo wzmacniacz Hifonicsa jest dobrym wyborem i radio alpine. A głośniki najlepiej gdzieś posłuchać, bo każdy lubi inny rodzaj przekazu i dla jednego grają super a dla innego badziewnie.

Powrót