• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki subwoofer do 600zł?

Reakcji
0
Mam pytanie dotyczące wyboru subwoofera do auta, najlepiej było by aby mial 15" (z tego co słyszałem to dobrze mieć dwu cewkowy) i kosztowal do 600zł. Odrazu zapytam w jakiej obudowie najlepiej grał by mając na uwadze, że słucham HH. Na oku mam Pyle PLD15WD , Magnat Xpress 15 450W oraz Hertz ES 380.1 900W lub inne wasze propozycje. Proszę o pomoc ;)

Po pierwsze, to w jakim aucie to ma grać?
Po drugie czym zamierzasz to zasilić?
Po trzecie jaki masz na to budżet.

Miejsce na 120l pakę znajdziesz w aucie?

Więc grać ma w Dodge Grand Caravan. na sam głośnik chce przeznaczyć 600zł. i na jednostke zasilającą moge przeznaczyć jakieś 800 choć nic konkretnego jeszcze nie znalazłem więc też możecie proponować ( bo nie wiem jaki głośnik jeszcze wybrać).

widac ;]
wydalbys sporo kasy, wozilbys wielka "trumne" w samochodzie a pozniej bys nie mogl sie tego pozbyc bo tego by nikt nie chcial...
dobre 12" w zupelnosci wystarczy
jakas pompka by sie przydala - ale to juz koledzy wyszukaja na allegro i zaraz cos podadza :P

sonic tego jbla zabije ;]
ten jbl nie jest jakis mega nie wiadomo co... ani to dobrze nie gra ani zbyt duzego "hałasu" nie robi...

Jeśli chodzi o Carpowera i Monacora mam dojście do dystrybutora z rabatami na SONICa :D 10" normalnie w sklepie 900 zł u niego 700 :P podaje orientacyjne ceny :D :) wiec 200 zł taniej :)

Pawel S. napisał:
irek forumowiczom kupowal sonici za 450zl :P tylko nie pamietam czy 12 czy 15"
kiedy to bylo? no chyba ze irek ma jakis mega rabat, jak tak to chetnie kupie 2szt :)
dystrybutorzy maja -25%

Powrót