• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki subwoofer wybrać

Reakcji
0
Witam
Zamierzam kupić subwoofer bo stary "padł", pokój ma około 16 m2, kolumny to jamo s426. Myślę nad jamo 210, ciekawy jestem opinii bo w sieci jest ich dosyć dużo tyle, że różnych. Dodam tylko, że nie jestem melomanem i szukam subwoofera z tej półki cenowej.

Ostatnia edycja:
Mój jest prawie 2x droższy... no ale z tym Jamo to nie ma co porównywać :)

W tej cenie to tam nic fajnego nie siedzi.
Miałem na chwilę Jamo 410, no i to było bardziej buczypudło niż sub.
Tutaj zdjęcie co w nim siedziało:

Ten 210 jest mniejszy, słabszy... nie wiem, ale fajerwerków bym się nie spodziewał.

A tutaj zdjęcie co sziedzi w moim subie:

Ostatnia edycja:
Moze chociaz nasz stx zamiast chińskiego jamo...
Do wyboru 2 modele na stronie producenta.

Czyli nie brać jamo? Tylko powtarzam że ja nie jestem koneserem muzyki i po prostu nie potrzebuje nie wiadomo czego, ale też nie chce kupić czegoś totalnie do niczego. Wcześniej miałem jamo że wzmacniaczem 70 wat i jakoś strasznie mi ten bas nie przeszkadzał

Ostatnia edycja:
Czyli nie brać jamo? Tylko powtarzam że ja nie jestem koneserem muzyki i po prostu nie potrzebuje nie wiadomo czego, ale też nie chce kupić czegoś totalnie do niczego. Wcześniej miałem jamo że wzmacniaczem 70 wat i jakoś strasznie mi ten bas nie przeszkadzał
Wiesz też miałem magnata sub300 chyba i był całkiem fajny aż złożyłem suba na 12 samochodowej stx i wtedy wyszło jaki ten magnat był słaby

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

A jest coś lepszego w tej kwocie? Co sądzicie o takim czymś: Panasonic sb wa-110

Ostatnia edycja:
Za te pieniądze to 90% subów to buczypudła.
Pamiętam że jakiś sub VK był hitem, podobno najlepszy w tych pieniądzach, ale nie pamiętam modelu.

lub kup STXa - przynajmniej naprawia glosnik jak padnie :D

a wlasnie - co z obecnym subem? tylko glosnik padl? moze warto taniej wymienic glosnik?

Powrót