• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki subwoofer wybrać

oba posty wyżej dają dobre rozwiązanie, więc sobie wybierz które bardziej ci odpowiada

jamo 210 to nawet nie "buczadlo" tylko "buczadelko ;) Pasmo przenoszenia od 40Hz .... to chyba jakis zart :) a nie sub ..... jak widze ten glosnik u Mariana, (ktorego znam) , to jakbys malucha z porsche chcial porownac ......

Mariana sub zrobi taką zadymę w twoich 16m2 że uśmiech nie zejdzie Ci z twarzy.
A za tą kasę co Marian chcę oddać to jak za darmo sam głośnik kosztuje ponad 800ziko więc o czym mówimy.
Jamo to jakich śmieć xls siedzi w subach w których ceny zaczynają się od 4kzł.

Nie wątpie w to, ale nie potrzebuje takiego sprzętu nawet za bardzo nie mam warunków na takiego suba, jeżeli mieli byście wybierać z tych trzech typów: jamo, stx, czy vk?

Zawieszenie w głośniki padło
no to napraw i wciaz masz sprawny subwoofer! ;)
a w tym czasie mozesz zbierac kase na lepszy

jeżeli mieli byście wybierać z tych trzech typów: jamo, stx, czy vk?
dokladnie tych VK juz chyba nie kupisz. o ile dobrze kojarze to juz sie skonczyly

kup jedno i drugie. potestuj pare dni u siebie i odeslij jeden. masz do tego prawo, a wiele sklepow nawet tak zaleca zrobic ;)

I kòleczko zamkniete, zrob cos dla Siebie odloz gotowke, i kup od manka ten subwoofer ( nie znam MARIANA osobiscie) ale jak bym mial pieniadze to bym kupil bez wachania

Myślicie że ten sub by grał lepiej? Ciekawe ile on już ma, na tyle sky jest pęknięty w dwóch miejscach

Martwi mnie też , że nie wiadomo ile to już gra i też trochę mi się wygląd nie podoba. Chyba wezmę tego stxa

W tej cenie to tam nic fajnego nie siedzi.
Miałem na chwilę Jamo 410, no i to było bardziej buczypudło niż sub.
Tutaj zdjęcie co w nim siedziało:

Ten 210 jest mniejszy, słabszy... nie wiem, ale fajerwerków bym się nie spodziewał.

A tutaj zdjęcie co sziedzi w moim subie:

Ile takie cudo kosztuje?
Do do Yamahy rxv773 z stx electrino150 będzie pasował?

Powrót