• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki to model Vify ?

pewnie jest wykonywana specjalnie dla firmy robiacej te kolumienki i nie dostepna w sprzedazy

co ci sie nie podoba w obudowie to ze nie ma frezu i skosuw na kantach
tak zescie sie usrali na te rzeczy a to wedlug mnie wcale jadnie nie wyglada.

nie... akurat te glosniki sie nie nadaja do frezow... skosow nie lubie... ale jak stosuje glosniki ze scietymi krawedziami to staram sie to wykorzystac a poza tym te wystajace boki obudowy brzydko wygladaja...

o ile się nie myli to Avance ....a chyba każdy lamer który choć raz wział do ręki pisemko dla pseudo audofili wie, że Avance zamawie u Vify specjalne przetworniki których nie da siękupić .... Jełśi chodzi o midibasy są to vify z membramami robionymi przez peerleesa , co do kopółki na pierwszy rzut oka skłonny byłbym przypasowac do tego Vifę DX ale nie wiedzieć czemu mieli by zmniejszać ilość otworów z 5 dla 4 ...dziwne

Zadne midbasy vify z membranami peerlessa tylko to są peerlesy bo mam opis w gazecie. A frezy i pod to robią małe.

moga robic moga nie robic... bez wiekszego znaczenia te glosniki nie wymagaja frezow a jak juz to okolo 1-2 a nawet nie mm...obudowy tak czy siak wedlug mnie zrobione na odwal sie przynajmniej zaprojektowane...

glosniki to nowe perełki hds134 nomex czy jakos tak. Kopolka rzeczywiscie wygląda jak DXowa wiem bo mam.

Powrót