• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki wzmacniacz 2-u kanałowy

Reakcji
0
Jak w temacie, jaki kupić wzmacniacz pod głośniki focala ps-165. Szukałem na google i żem trafił na to forum, dokładniej ten temat http://diyaudio.pl/showthread.php/22120-Focal-PS165-jaki-wzmacniacz-4-kanałowy-(około-80-100w-rms). Pomyślałem założyć temat by tamtego nie odświeżać, po za tym u mnie w grę wchodzi tylko nowy. Oczekuje od niego by miał wystarczająco mocy i jakościowo był dobrany pod mój zestaw. Z góry dzięki za pomoc.

Patrzałem na AUDISON LRX 2.150, dobry będzie?

Jeszcze pytanie co do wytłumienia drzwi. Bo wiem w tym chodzi o zrobienie szczelnej komory by głośniki nie dławiły się powietrzem no i tu pojawia się problem bo jeszcze klamke od środka jak i od zewnątrz i otwory konstrukcyjne z zypcychem do samego zamka uda mi się w 100% uszczelnić, ale wtedy przy szybie na uszczelce nie będzie pierdziło? Przecież nie zakleje szyby na silikonie :lol:

A może by tak skrzynke w drzwiach pod głośnik z drzewa zrobić, tylko czy nie za mało litrów wtedy wyjdzie?

Ostatnia edycja:
oj poczytaj troche jeszcze
wyszukaj "faq nazara" i go przeczytaj

drzwi NIGDY nie beda szczelne - nawet nie moga byc bo woda nie bedzie odplywala

Przeczytałem, oglądałem też zdjęcia w necie jak inni wytłumiają drzwi. Musze pomierzyć je w środku, jak bedzie wystarczająco miejsca zrobie skrzynie. Jak nie uda mi sie zagospodarowac chociaż tych 5l na skrzynke zrobie standardowe wyguszenie.
O wzmacniaczach też tam pisało, no ale mi nie chodzi by na papierze pasował pod głośniki bo to i bez tego faqua umiał bym dopasować. Chodzi by w praktyce do nich pasował klasowo, znaczy tak dobrany by nie zaniżał jakości głośników i głośniki nie zaniżały jego jakości.

Maty jakie? Stp dobre?

Nawet nie zauważyłem :blushing:
No dobra, teraz już po przeczytaniu podwieszonych, czekam aż ktoś pomoże wybrać wzmak.

W moim odczuciu w relacji jakość cena wypada gms względem stp. Komory to świetna sprawa, dwa sprawdzone rozwiązania to infinity kappa perfect 6.1 oraz tec ls155, niedługo przetestuję ls185 :)

Z matami ok, ale podałeś mi modele głośników, głośniki już mam, ja prosiłem o pomoc w doborze wzmaka.

W moim odczuciu w relacji jakość cena wypada gms względem stp.
ale co wypada? jak wypada?

widze ze ze wzmacniaczem sa problemy...
te glosniki sa juz OK
zadna rewelacja czy hi-end, ale graja juz OK
wzmacniacza szukalbym odrobine lepszego niz najtansze. napewno nie inwestowalbym 1000zl we wzmacniacz do takich glosnikow

Powrót