• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki wzmacniacz do SLS10?

Reakcji
0
Witam
Jaki wzmacniacz będzie optymalny do SLS10, no może czegoś trochę tańszego.
Mogę wydać na wzmacniacz do 300zł
Sub współpracowałby z monitorami DX25 + STX 15cm AKX
myślałem nad wzmacniaczem STX S-300-W, ale trochę za drogi, może ma ktoś jakiś używany?

Wzmacniacz - Panel. Podany przeze mnie przykład: STX S-300-W wskazuje na panel :-)
Proszę o propozycję

No tak ale Irek musi znalesc czasu, by zrobic te panele, ja czekam od 3 miesiecy ;PPPP i kto wie ile poczekam ;) dal bym nawet cos extra $ by przyspieszyc produkcje ;P

ps. Nie wiem czy nie zaryzykowac zbudowaniem takiego ;P ale z pradem nie ma zabawy ehee '{

raffal81 po co tyle czekasz, podobno ten STX co podałem jest projektem Irka i można go zamówić ze strony STX.
To chyba najlepszy wybór, chyba, że ktoś ma używkę dla mnie.. :-P

[ Dodano: 2009-11-07, 10:13 ]
A co sądzicie o tkim wyjściu:
http://allegro.pl/item789402487_subwoofer_voice_kraft_nowy.html

Tylko wymienić głośnik i wyjdzie sporo taniej.
ponoć elektronika w nich jest dobrej jakości. Do tego mamy budę, maskownicę, wytłumienie.. a to wszystko kosztuje, jak bym tak chciał oddzielnie kupować.

[ Dodano: 2009-11-07, 10:13 ]
...to by wyszło sporo więcej

Nawet jeśli by coś nie pasowwało to co za problem zmienić litraż - oczywiście łatwiej zmniejszyć
Co do otworu tak samo, zmniejszyć to tylko domocować płytę czołową z mniejszym otworem.
Tylko czy te parametry i rozwiązania wzmaka mogą konkurować z STX tym najdroższym

rafal20 napisał:
Jaki wzmacniacz będzie optymalny do SLS10
mam suba na tym głosniku i były zamontowane dwa napedy ,pierwszy na STK drugi(obecnie uzywany) to kit AL200(MOS)Dla mnie Sls lepij grał na STK.Niestety stk sie zjarał a AL gra 4lata.nie polecam AL200 do tego głosnika pomimo tego,ze ciagle gra;)

El_liero napisał:
wzmacniacz? czy panel?
pasywny chcesz zrobić sub czy co ?
a co za różnica jakie jest umiejscowienie wzmacniacza ?
Może być i 10m od suba, a będzie aktywny jeśli filtracja taka będzie.

Powrót