• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki wzmacniacz do W.STX.12.2.500.4.F.S.MC

Reakcji
0
Witam
Jestem w trakcie składania skrzyni basowej z głośnikiem W.STX.12.2.500.4.F.S.MC
Mam do was wielką prośbę, mógłby mi ktoś polecić jakiś niedrogi wzmacniacz ( do 150zł. może być samochodowy ) który udźwignie ten głośnik??

Wzmacniacz to nie dzwig zeby mial cos dzwigac, slabszy zagra ciszej a mocniejszy glosniej.

Niestety za 150zl nie bardzo jest szansa zeby cokolwiek sensownego zlozyc do suba. A samochodowke trzeba czyms zasilic a to tez problem, bo nie zawsze zasilacze komputerowe sie sprawdzaja.

Zasilanie będzie z zasilacza komputerowego, mam w komputerze OCZ'a 1000W więc spokojnie da radę.
zaufaj mi, nie da rady!
musalbys miec 2-4 taki polaczone razem i podlaczone do jakiegos "bufora" w postaci np akumulatora

na zasilaniu tylko z zasilacza komputerowego nie masz szans zasilic basu! jedynie 2 kolumny do codziennego odsluchu
akurat takie cos zasilacz zasili. ale taki wzmacniacz glosnika juz nie :D

Zrezygnowałem z moich planów. Zaopatrzyłem się w kolumny tonsil i amplituner yamahy :) ale dzięki za ospowiedź

Powrót