• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki wzmacniacz?

Reakcji
0
Witam!

Kolega kupil "tube" Magnata Thunder Bull 3000xl moc max 600w, rms 300 i teraz szuka jakiegos wzmaka do 500zl.

Czy Monacor WANTED-2/160 bedzie dobrym wyborem, czy mozna kupić jeszcze coś lepszego w tej cenie?

Bardzo bym prosil o opinie.

BM990atx pociagnie ci nawet takie 2 glosniczki
ja mam do niego 2 pioneery podpiete to nawet mi na przedniej szybie wycieraczki skacza

Nie potrzeba 2 głośników konkretnie tą "tube":)
Na allegro nie ma tego wzmaka, pozatym cena jego przekracza 500zl(w starych aukcjach znalazlem, cena 549zl) wiec juz automatycznie odpada.

On to i tak do Fiata SC chce wsadzic...

300rms to bardzo malo z czasem chce sie wiecej lepiej miec zapas niz pozniej tracic na sprzedazy i dokladac do nowego
niech kolega to przemysli

to niech sobie kolega doliczy jeszcze kase na dobry kondensator bo przy SC moze byc nieciekawie z ladowaniem :)

Czytalem to dyskusje i wlaśnie zaciekawila mnie jego (ogromna zmierzona:) moc, ale o tej seri (wanted) byly tylko wzmianki.

Co do kondensatora, zakup jego NIE jest przewidziany:) moze jak pare razy bedzie musial pchac samochód to zastanowi sie nad kupnem, narazie ma zakupione grube kable:)

jak grube?
przy takich mocach kond jest raczej wymagany - nie kupisz dostatecznie grubych kabli po normalnej cenie:)

takero napisał:
jak grube?
przy takich mocach kond jest raczej wymagany - nie kupisz dostatecznie grubych kabli po normalnej cenie:)

A mozna kupic w dobrej cenie, tylko nie w sklepie z CA tylko w hurtowni elektrycznej, ja za linke miedziana 16mxm placilem 5,2zł/mb. Szukajcie a znajdziecie.

i tak nie bedziesz uzywal tych 500 w tylko do ok 200w :p
prad u nie ciagnie z alternatora tylko z akumulatora
caly czas sie radia nie słycha

virus napisal, że zastanowi się nad kupnem jak pare razy na pych będzie zapalał. Tu się myli bo k0ondensator nie wyręcza akumulatora tylko magazynuje energię i oddaję ją w dużych ilościach kiedy wzmacniacz tego potrzebuje (np. niskie zejscie). Poprostu jest jakby tymczasowym buforem.
Jak się myle to mnie poprawcie

Jednak kupił Carpower HPB-1502, ten co byla dyskusja o nim, jak dojdzie beda przeprowadzone testy:)
Z kondensatorem czy bez i tak gostek bedzie gluchy jak pień:P

[ Dodano: 2005-11-03, 19:56 ]
I dotarł Carpower hpb-1502.
Wzmacniacz ma niezlego kopa, widac po membranie glosnika, która zancznie sie wychyla:) Gdy gałka w radiu powedrowala na godzine "12" nie bylo rzeczy która by nie wibrowała zarówno w środku jak i na zewnatrz:)Dzwięk z tej "tuby" nie przypadł mi do gustu, wolał bym za te pieniądze sam cos zrobic:)

Powrót