• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki wzmak do STX?

Reakcji
0
Jaki byłby odpowiedni wzmak do gdn 22/120/8 sc i 27/150/8 sc ? Wzmak będzie do suba aktywnego. Oczywiście wzmak będzie na tranzystorach. Chodzi mi o to jaką ma mieć moc ten wzmak aby wykorzystać głośnik w pełni?

Nie, nie jestem zwolenikiem scalaków do suba. Schemat wzmaka to mniejszy problem ale nie wiem jaką mocą on powinien posiadać.

W obu przypadkach pa300 powinien dac rade no i nie jest na scalakach a schematy sa na elektrodzie.

Gosc pyta kolegow jaka date narodzin dziecka podac w urzedzie.
Jeden mowi podaj wczesniejsza. Drugi. Puzniejsza. Na to trzeci a moze podalbys prawdziwa date.
O, faktycznie o tym nie pomyslalem.

GDN 22/120/8SC -120W
GDN 27/150/8SC -150W

A dlaczego ten PA300 ma tylko 275W zamiast 300????

PA300 -Paskudny Amplifier po trzystokroc :)

I jest na tranzystorach przypominajacych grzyby :)

irek napisał:
Gosc pyta kolegow jaka date narodzin dziecka podac w urzedzie.
Jeden mowi podaj wczesniejsza. Drugi. Puzniejsza. Na to trzeci a moze podalbys prawdziwa date.
O, faktycznie o tym nie pomyslalem.

GDN 22/120/8SC -120W
GDN 27/150/8SC -150W

Tutaj popieram kolegę:)

Kult panuje tak samo jak panowal na lw800 potem ktos w koncu powiedział prawde i juz nie panuje. Taka kolej rzeczy moze spotkac wiele legend forum takie zycie.

Powrót