• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jakie budżetowe monitory?

Reakcji
0
potrzebuję zbudować dla kogoś budżetowe monitory (max 300zł za głośniki, najlepiej ze zwrotkami). Jednak niestety jakoś nie idzie mi za dobrze szukanie projektu. Przeglądam stronę STXa, ale oni praktycznie nie mają głośników na stanie (ja nie wiem jak oni funkcjonują). Dobrze by było jakby monitorki ładnie wyglądały, dlatego świetny by był GDN-17-140-8-SK, ale oczywiście nie ma go gdzie kupić. Oczywiście nie ma opcji kupić gotowce - ma być DIY. Pokój w którym będą grały to 18m2, idealnie by było jakby można je zawiesić na ścianie koło telewizora. Wymagań nie ma wielkich - będą grały raczej disco polo ;) Mam nadzieję, że mi coś doradzicie.

A może Vifa DX25 + Tonsil GDN 15/40/5? Biała membrana Tonsila zrobi wygląd. Jest projekt zwrotki Irka, wychodzi dość tanio ta zwrotka w montażu. Można to wsadzić w 12l BR albo podobną gabarytami TL od Pogromcy. Jakby Cię ten zestaw zainteresował to pisz na PW, ma na sprzedaż głośniki bez zwrotek.

A może Vifa DX25 + Tonsil GDN 15/40/5?

max 300zł za głośniki, najlepiej ze zwrotkami)

nie spelnia warunku

Jakby Cię ten zestaw zainteresował to pisz na PW, ma na sprzedaż głośniki bez zwrotek.
no chyba ze mu tanio oddasz ;)

dobrze grajace sa sony + mission
ale niestety jest problem z missionami :/
chociaz nawet kupujac te po 40zl nadal sie miescisz w budzecie ;)

Powrót