• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie głośniki 6x9 na tylną półkę ?

Reakcji
0
Poszukuję głośników na tylną półkę w sedanie 6x9 z wartością Qts w przedziale 0,6-0,7 i rezonans w okolicach 50hz . Na stronach producentów brak takich informacji. Znalazłem głośnik Audison APX 690 ale ma bardzo mały Xmax. Szukam w cenie do 350zł . Głośnik będzie zasilany radiem 12v. Zainteresował mnie też Pioneer TS-A6980F z charakterystyką przenoszenia 22 Hz – 24 kHz . Może zna ktoś ten głośnik ?

Ostatnia edycja:
Jak pod radio to poszukaj głośników, które to radio wysteruje. Co prawda, nawet nie wiem co Ci polecić, bo nie jestem w temacie CA od dawna, ale z takich tańszych, ogólnodostępnych, Alpine i Pioneer mają takie w ofercie, które zagrają pod radiem.

22Hz do 24000Hz mówisz... przypominam, że Pioneer podaje ten zakres przenoszenia dla -20dB.
Jak masz ochotę, to sobie przelicz od ilu Hz tak naprawdę przenosi.
Te -20dB stosuje głównie dla dolnego pasma.
Może Focal zbliży się do twoich wymagań:
https://www.focal.com/en/car-audio/car-audio-kits-solutions/performance/auditor/coaxial-kits/rcx-690
W części - Info & documentation masz dane i realne pasmo przenoszenia.

O Focal-u myślałem od początku , no i mnie podbudowałeś to kupiłem właśnie ten model. Może nie zbiednieję :D . W aucie są już fabryczne otwory to nic nie będę zmieniał, tylko wstawię 6x9 i będzie jakoś tam grało :D

Powrót