Witam, jestem w fazie projektowania własnego automatu do gier Arcade. Stoję przed dylematem wyboru głośników. Jestem amatorem audio, ale znam podstawy teoretyczne. Wiem, że nie mogę np. wykorzystać projektu PJ+STX bo jest to zaprojektowane do płaskiego frontu, a w automacie będą raczej membraną skierowane w stronę przycisków/podłogi. Wiem, że nie używa się zwrotnic uniwersalnych itp. I tyle
. Większość ludzi wsadza do automatów noname 2.0 lub jakieś samochodowe + wzmacniacz car audio + "przetwornica" na 24V (poprawcie jak si ę mylę). Ja natomiast myślę o 2.1, szerokopasmowe + subwoofer. Automat będzie uniwersalny od gier 2D do gier tanecznych (będzie opcja podłączenia maty tanecznej) stąd przyda się subik. Czy możecie zaproponować głośniki szerokopasmowe (tu pewnie potrzebny będzie jakiś filtr ? prosta zwrotnica?, coś do czego nie będę musiał ściągać pomiarów i projektować zwrotnicy bo nie mam o tym pojęcia)+ niskotonowy ? Budżet 250-300PLN. Głośniki mogą być ze sklepów UE, mieszkam w UK. Oraz czym to napędzić ? Jakiś panel 2.1 ? Czy taki wzmacniacz 2.1 z chin, który wygląda jak DAC np. https://www.ebay.co.uk/itm/Nobsound-2-1-Channel-Digital-Power-Amplifier-HiFi-Stereo-Audio-Amp-300W-1-150W-2/283463613220?hash=item41ffbf7b24:g:iqgAAOSwHShdOcj~