• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie głośniki w tyle????

Reakcji
0
Mam zestaw 5.1 ale tylne satelitki nioe są słyszalne. Może mam pokój za duży? Czy jak dam głośniki o większej skuteczności to coś się polepszy????

Puk puk, prosimy o więcej szegółów.
Jaki pokój, wzmacniacz, głośniki...

fajnie pomóc tylko nie wszyscy mają dar jasnowidzenia i wiedzą co masz za sprzęt

podaj ładnie jakie głośniki, wzmak ile m2 pokuj jak masz umieszczone głośniki w pokoju i do czego podpięte ;]

Sprostowanie do tematu

Sprostowanie do tematu

SORRY za niedokładny opis
Chodzi mi o to, czy jeśli mam przykładowo: kolumienkę mocy 3W to czy jakbym miał 2 kolumnienkę 3W i ta druga by miała większą skuteczność, to czy grała by ona głośniej od tej pierwsdzej kolumienki?(tak samo ustawiony suwak na amplitunerze). Chodzi poprostu o to, co sprawia, że głośniki o tej samej mocy mogą grać głośniej od innych też o takiej mocy(czy jest to zależne od skuteczności)????

Tak zależy to od skuteczności tej wyrażźonej w "db". Głośnik o mniejszej efektywności będzie potrzebował więcej mocy żeby zagrac odpowiednio głośno w porównaniu do drugiego o wiekszej efektywności... (bla bla bla :-)

Powrót