• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jakie glosniki do kina domowego??

Reakcji
0
witam mam pytanie

jakie glosniki zastosowac w poszczegulnych kolumnach ??

srednio - niskotonowe
nisko - sredniotonowe
niskotonowe
wyskotonowe
chodzi mi o to jakie do jakich kolumn i o jakim pasmie najlepiej

1. woofer - oczywiscie ze niskotonowiec :D:D (tutaj to wiem)
2. monitory (tylne) (nie wiem)
3. kolumny przednie(wysokie ,srednie ,niskie(tu wiem))
4. centralny(nie wiem)

podawajcie jakie sa najl;eprze i jaki przedzial pasma bedzie najleprzy do danej kolumny i monitora

pozdrawiam

ps.jakie nie drogie (do50zl za szt.) przetworniki do malych monitorow ?? tak zeby byly jakies niskie i tez srednie :] maja one byc do przyszlego kina domowego :]

pewnie te najgorsze bede lepiej graly niz te plastikowe w zestawach za 2000zl heheh moze i sie myle ale pewnie nie do konca :]

Polukaj na gotowe konstrukcje. Kino Przemka to dobry przykład.

[ Dodano: 2004-09-27, 19:46 ]
Tanie przetworniki, i dobre brzmienie.

mało sie nie przekręciłem od tego posta bosze człowieku idź zadzić kwiatki i patrz który ładniejszy

ps. wybaczcie ze ktyrykuje wiele osób ale moderatorstwo spi ;) taki post to kompletna parnoja co innego gdyby strona i forum działało 2 tygodnie lub gdybyś ybł nowy (choć i tak by cie pojechali) a tu troche postów masz <lol>

kolumny zwykle opiera sie o te same przetworniki lub tych samych seri by dopasowac brzmienie i rownowage tonalna

aha :] dobra dobra to dzis jestem pioczatkujacy a jutro juz nie :P

no kurde no bo nie wiem jakie przetworniki wybrac do kina domowego :D:D ,

pozdrwaiam

ps.:sory za glupiego posta juz tak nie bede robil ,obiecuje :]

Powrót