• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie kable do GMS 952?

Reakcji
0
Witam
Mam problem ponieważ chcę sobie w końcu podłączyć wzmacniacz GMS 952 piszę na nim że ma 2x100W lub 1x300W
http://images.google.pl/imgres?imgu...hl=pl&sa=N&start=21&ei=zzBaSoqVINHg-QbLl4zJDQ
taki sam jak na zdjęciu tylko dwukanałowy. Obecnie mam kable położone zasilające o przekroju 2,5mm2 czy to wystarczy czy dać coś grubszego i jakiego przekroju sygnałówki dać oraz jaki bezpiecznik zamontować.
Z góry dzięki oraz pozdrawiam

KORNAT napisał:
Obecnie mam kable położone zasilające o przekroju 2,5mm2 czy to wystarczy czy dać coś grubszego
2,5mm2 daje sie do podlaczenia glosnikow a nie zasilania wzmacniacza :lol:
kup nawet najtansze kable min 8mm2. koszt nie wiekszy niz 5zl/m

w sygnalowkach nie chodzi o grubosc bo tam nie ma duzych pradow. najtansze kable to ok 10-15zl. takie lepsze (dla swietego spokoju) to 30-40zl

bezpiecznik daj taki sam jak bezpieczniki na wzmacniaczu lub odrobine wiekszy. najtansze sa bezpieczniki rurkowe - spory na nich spadek napiecia ale najtansze i najlatwiej dostepne

Tak wlasnie myslalem ze za slaby kabelek bedzie (wczesniej zasilal oryginalnego suba aktywnego z audi a3). A nie lepiej kupic jakis zestaw kabli do wzmaka. Jezeli tak to jakies propozycje zestawu. A moze byc oprawka i bezpiecznik plaski (taki co stosuje sie w samochodach.
Dzieki za pomoc

kurdzio napisał:
jak i tak w ścianie jest 2,5mm2 ?
A to w samochodzie sa sciany? Nie wiedzialem...
Lepiej od razu dac troche grubszy kabel niz potem za jakis czas wymieniac...

KORNAT, mozesz kupic zestaw. wcale az takie zle nie sa a masz wszystko razem i tanio...

KORNAT napisał:
A moze byc oprawka i bezpiecznik plaski (taki co stosuje sie w samochodach.
jezeli znajdziesz oprawke na tak duzy prad to mozesz tak zrobic (ale ten najwiekszy bezpiecznik)

Powrót