Z racji że jest to mój pierwszy post witam się ze wszystkimi bardzo serdecznie
. Na wstępie dodam że jestem zupełnie noga jeżeli chodzi o sprawy elektroniczne pomiarowe itp, natomiast jeżeli chodzi o majsterkowanie dlubanie szlifowanie to mógłbym nie wychodzić z garażu
Panie (jeżeli takowe są na tym forum) i panowie mam pytanie odnośnie kolumn do mojego pomieszczenia. Metraż to 38m2 + kuchnia 9m duże przeszklenia żadnych dywanów jedynie takie grubsze zasłony które w dzień w zasadzie są zsuniete. Jeżeli potrzebny będzie rysunek z rozplanowaniem pomieszczenia to postaram się coś wypaincic
. Bardzo podoba mi się konstrukcja kolegi bingant 2,5 na stx ale nie wiem czy aby to nie jest za małe. Słucham raczej wszystkiego po trochu zależy od nastroju. Na ta chwile posiadam wzmacniacz technics a600 mk2 i kolumny magnat motion1000 i słuchać juz tego nie mogę zwłaszcza po tym jak w salonie denona w galerii krakowskiej posłuchalem kolumn zensor7. Sprawa wygląda tak jak pudła się spodobają mojej piękniejsze połowie to znajdzie się pieniazek na zakup przetworników
( żona księgowa wiec rozumiecie ). Dodam jeszcze ze 3 drozne kolumny średnio mi się podobają wizualnie chyba że można by ten największy głośnik zamontować gdzieś z boku ( o ile to możliwe). Trochę się naczytalem ze lepiej robić konstrukcje na usherach ale nie mogłem znaleźć gotowego projektu na forum. Panowie doradźcie coś. Pozdrawiam