• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie kolumny podłogowe do muzyki metal/rock, 26m^2

Reakcji
0
Chciałbym wykonać kolumny podłogowe na podstawie gotowego projektu, mając na uwadze następujące założenia:

Koszt przetworników do 1000 zł
Muzyka: wszystkie rodzaje metalu/rock
Wielkość pomieszczenia(salon połączony z przedpokojem): 26m^2

Szukałem podobnych tematów ale większość była sprzed kilku lat, pewnie do dzisiaj się coś zmieniło z dostępnością głośników oraz pojawieniem się nowych projektów na forum. Dlatego założyłem ten temat.

Czy projekt 18AWX + SEAS 27TBFC sprawdziłby się w tej roli? http://diyaudio.pl/showthread.php/21927-STX-6-5-(GDN-18-140-8-AWX)-TL-r%C3%B3zne-wysokoton%C3%B3wki-projekt-by-dabyl

Czy lepiej poszukać czegoś w całości na głośnikach z metalowymi membranami?

Jaka obudowa lepiej się sprawdzi w ciężkich brzmieniach, tl czy br?

PM, pokaż jak to wygląda, nie chce mi się czytać 25 stron...

Nie wiem czy moge tak podkradac foty ale mam nadzieje, ze nikt nie bedzie mial nic przeciwko

po szczegoly odsylam na forum audiohobby

- - - - - aktualizacja - - - - -

A ja bym w to nie szedł, bo to granie jest specyficzne i trzeba do niego samemu dorosnąć.

Tego nie wiem ile trzeba dorastac, ale wiem napewno, ze od startu da wiecej radosci z muzyki niz awx w tl.

Podobało mi się granie Seasa 8" w 2way na AS, nie spodziewałem się że 8" może tak dobrze zagrać średnicą.
Wiadomo że to za sprawą dobrej wysokotonówki, ale jednak.

Po namyśle zdecyduję się jednak na projekt ta030wa07 + fw146 + dayton rs225 - by raven1985 Jeśli forumowe zamówienie zbiorowe z PartExpress się zrealizuje, zmieszczę się w budżecie.

Fountek + dayton w power audio to 840zł, wavecora nie mają tego, możesz spytać o dostępność, albo kupić w audiostranducers za 119zł/szt, w sumie 1078zł+wysyłki. Jak się nie zrealizuje, to minimalnie powyżej budżetu.
Tylko jeszcze policz elementy zwrotki, pewnie wyjdzie 300zł

Ostatnia edycja:
Sprawdzałem już wcześniej w sklepach ile wyniesie koszt głośników i nie ma problemu z takim przekroczeniem zakładanego budżetu, koszty zwrotki tez wziąłem pod uwagę.

Nie na temat...
nie mam pojęcia
Kolega chciał kupic za moja namową do swoich kolumn i powiedzieli, ze nie ma i nie bedzie
Akustyk mówił to samo

Powrót