• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jakie maskownice? ;/

Reakcji
0
juz prawie skaczylismy kolumny :D, ( na prace dyplomowa), tylko tak sie zastanawiam jakie dac maskownice na przod ;/. siatka by chyba byla najlepsza, ale ta specjalna jest dosyc droga, a nam juz sie fundusze prawie skaczyly ;/. macie moze jakies pomysly?
jeszcze listwy aluminiowe pojda na gore i na dol :) ( na gorze juz sa), no i pewnie na boki jeszcze po kawalku damy, no ale najwazniejsza jest teraz ta maskownica....
Jesli nie widac zdjec, sproboj przez linki:
http://www.kolumny2004.republika.pl/e1.JPG
http://www.kolumny2004.republika.pl/e2.JPG
e2.JPG

e1.JPG

sprobuj zapytac w sklepie ogrodniczym o siadke z oczkami w ksztalcie plastra miodu bedzie wygladac tak jak to ty powiedzieles ta specjalna

to jest glosnik 15 albo 18 " na oko jak chcesz okragla maskownice na glosnik to sie zglos

w stx-sie mają maskownice 15 po 7 zł, a z tymi listwami to moim zdaniem nie za ładnie będzie wygądć lepiej daj same narożniki metalowe albo plastikowe

hm... no to jest glosnik Gamma 15'. ale nie wiem czy dobrze bedzie wygaldala taka okragla maskownica ;/.
a co do listew no to juz postanowione :). mi tez do konca sie to nie podoba, ale juz tak bylo zaplanowane, przynajmniej materialu nik nie oderwie jak tak bedzie :D. a mysle ze jak sie da jeszcze od dolu te listwy, i takie kawalki na bokach to bedzie w miare.... :).

a co myslicie o takiej zwyklej maskonicy, jak sie w domowych kolumnach robi? :), tyle ze to nie bedzie robilo wtedy jako ochrona glosnika.... ;/. sam nie wiem...

wtedy to będą wyglądały troszke tajemniczo;) ale też ładnie. Przy częstym przenoszeniu szybko się zniszcza:( a już nie wspomne o imprezie - ludziom to czasem takierzeczy do głowy przychodzą że strach:D

POdobno są takie siatki do kląbów w ogrodniczych marketach. Sugeruję też np napisać emaila do firm w tej sprawie, może mają coś takiego na stanie.

Okrągłe grile to zły pomysł do kolumn tego gabarytu...jak coś robić to pożądnie i do końca :)

DeeJay_Sqter napisał:
jak coś robić to pożądnie i do końca :)

tez tak uwazam :), tyle ze to jest na prace dyplomowa, narazie nas one wyszly ponad 1500zł, jeszcze nie wiadomo do konca ile nam zwroca ;/, jak by calosc zwrocili to bysmy ze swojej kieszeniu zrobili ta siatke, ale jak zwroca nam np. 1000zł, to ok 500zł zostanie dla nas do zaplaty... ;/ hmm..., no zobaczymy.....
a tak po za tym to te kolumny beda przeaznie na jakies apele itp. dyskotek raczej przy nich robic nie beda :), chociaz... kto wie... ;).

czyli reszta kosztowała 250zł (na jedną kolumnę) ???? Z czego zrobiliście obudowę ???

:), no wiec tak.... :
za plyty na obudowe zaplacilem -ok 75zł ( na 1 kolumne, wiorowa 25mm, ok 1,6mkw na jedna)
Czesci do filtra gornoprzepustowego - ok 20zł
wygluszenie - 15zł
BR, raczki, terminal - ok 15zł
obicie ( chodnik :) )- 25zl
kabel - 12zł
sylikon, klej, szpachla, papier scierny itp.. :)- ok 30zł
listwy aluminiowe - 30zł
+ inne pierdolki i sie nazbieralo.... :)

[ Dodano: 2004-12-15, 16:50 ]
wczoraj jak to zwazylismy to wyszlo ok 35kg :), wiec chyba jest dosyc ciezkie wiec i kosztowac troche musi ;)hehe<lol> ( oby tylko dyrektor w to uwiezyl;) )hehe. nie no, zartuje, zadnych przekretow nie robilismy, to naprawde tyle nas wyszlo.

strasznie droga ta płyta ja za 3,2m^2 płace 50zł...... także 22mm (25 chyba wogóle niema...) reszta w normie

hmm.... za 3.2mkw 50zł? ;/. ja za 3,2 mkw (25mm) zaplacilem 140zł;/. ale taniej nie znalazlem w okolicy, wszedzie chcieli sporo wiecej....., Tyle ze to jest normalna plyta meblowa, laminowana ( tak to sie chyba nazywa:) ). Innej nie moglem znalezc.... no trudno. juz gotowe wiec.... :D.

ja kupuje surową. tansza i mniejsze problemy- wszystko mozna przykleić i nie trzeba szlifować na łączeniach żeby klej łapał
PS mam nadzieje że oszlifowałeś krawędzie bo inaczej twoje klejenie na niewiele się zda.....

oops :-D. hehe
u mnie w okolicy nie moglem dostac ani MDFu. ani surowej plyty .... ;/. tez bym taka wolal, bo wszystko sie lepiej takiej trzyma....

a statywy szkola ma ?? i czy porobiles mocowania do statywow bo ztych fotek nie widac ... takie profilaktyczne pytanie :)

Powrót