• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jakie okablowanie do wnętrza kolumny

Reakcji
0
witam

jakie kable zastosować wewnątrz kolumny do Bi-wiringu

kolumny ostinato 2000

kable ,,dobrej" jakości i przyzwoitej cenie (do 100 pln za metr)

Mam w monitorkach Procab'y Ls15 i Ls25 a zewnętrzne Ls40. Wszystkie są bardzo dobre jakościowo. Swego czasu jak się sam zabierałem za ten temat to wyszło że konkurencji niema w tej i zbliżonej cenie. Do tego są elastyczne np Ls40 ma 13mm średnicy a jest b.elastyczny, mniejsi bracia tak samo.
Fot.1 ls15 i ls25 po konfekcji wkońcu w obudowie też wypada aby było porządnie :wink:

Fot.2 ls40 niezle zaskrońce wyszły hehe (bananków obecnie niemam)

[ Dodano: 2008-07-29, 23:37 ]
Fot.3 Porównanie :lol:

A tak na poważnie to kable jak kable. Najważniejsze że sa naprawde porządnie wykonane.

wniosek jest taki że nie potrzeba wydawać dużych pieniędzy na dobrej jakości kable,

wystarczy żeby były solidnie wykonane

chciałem się upewnić , bo w necie naczytałem się o kolosalnym wpływie kabli na jakość dźwięku (siostrzane fora )

,a jak budować kolumny to w miarę z solidnych elementów

SIWY MAREK, na siostrzanych forach by mnie zlinczowali jakbym napisal ze ss mam spiete procabem :)

XYS napisał:
na siostrzanych forach... :)
Apropo audiostereo to ostatnio są modne diy z alu foli jan niezbedny w izolacji, posrebrzane ruskie rk50, rozwijane alpha core'y... :lol: kiedys skretka komputerowa :wink:

Powrót