• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie przetworniki???

• Autor wątku Autor wątku xxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

xxx

Reakcji
0
Witam. Chcę zbudować zestaw do słuchania muzyki 2.1., lecz nie jestem osłuchany z markowym sprzetem, więc nie wiem jakie dobrac głośniki. Cena zestawu do 2000 zł ze wszystkim.
Zestaw musi spłeniać warunki:
basy- bardzo szybkie i delikatnie wybrzmiewające (lubię twardy bas)
średnie - dobrze uwypuklone, ale nie suche jak np. w ARN 150
soprany - nie kłujące... jak tonsil.

Jakie przetworniki polecacie???

Ze wszystkim czyli z czym... same kolumny(głośniki, deski, rurki, złącza), czy głośniki plus amplituner.
Jeżeli pierwsza opcja to polecam ci poskładac kopie kolumn Esa ostinato2000 wszystko (przetworniki 2*350zł + 2*190zł + MDF) czyli jakieś 1200 - 1300zł, gdybyś zamawiał w audiocomponents to za same przetworniki było wedłóg Rolpha D27TG-45/06 23.24 Euro + M18WH-08/08 38.96Euro czyli jakieś 130Euro + 19% Vat co daje jedyne 620zł !!! Za tak niską sumke masz zaje*iste kolumny... w Audio dostały ocene Dobra+ a w sklepie kosztują 3000zł !!
Cały opis jak takie cudo wymajstrować masz tu http://gumon.host.sk/nowe/ostinato2000.php
Za reszte czyli powiedzmy 800zł zrobisz suba na Hertzu albo Peerlessie z P300.
Pozdro.

witam.
2000 zł. chciałbym oprzeznacyzc na :
-mdf
-wygłuszenie
-zwrotki
-przetworniki
-kabel
-wmak do suba z osprzętem ;-)

Sub głównie do słuchania muzyki. Stopa musi zabijać!!!!! :-) (moze beyma...)
Kolumny to najlepiej małe monitorki.

Ale jajca na stronie Gumana (link powyzej w innym poscie) sa w zakladce zestawow moje Sphynxy.

Juz zapomnialem ze je tam pokazywalem...na stronie www.kolumny.prv.pl

Taki pierwszy opis to byl....

Powrót