• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie wymiary?? Buduje subwoofer

Status
Ten wątek został zamknięty.
Reakcji
0
Mam głośnik GMS 825 i chce zbudować subwoofer do pokoju. Jedyny problem to jakie ten głośnik ma parametry, potrzebne mi to do wymiarów paczki. Macie jakieś pomyśly?? jak zbudować coś dobrego ?? zeby dobrze gralo i nie pierdzialo. z gory dzieki za propozycje.

rozmiar 250mm, moc maks. 350W, moc nominalna 180W, impedancja 4ohm, pasmo przenoszenia 30-2000Hz, efektywność 91dB[1W/1m], subwoofer, membrana z polipropylenu, górny resor z tworzywa, chromowany kosz

hmmm... to, że kosz jest chromowany wszystko komplikuje... gdyby był pomalowany na czarno to nie byłoby problemu...

Wiecie co wam powiem irytujace sa posty jakie ludzie zakladaja... ja czytam diyaudio conajmniej kilka razy dziennie, i dobijaja mnie... ja nie wiem jak wy tak mozecie! ja najpierw przeczytalem wszystkie artykuly na stronie glownej i nie musialem sie pytac jakie wymiary pod to jakie pod tamto...

Kudłaty, CI do jasnej cholery napisał co masz zrobić!!!
Gdybyś miał parametry TS toby szło coś pomóc a jak wiemy że masz super chromowany kosz to ci nic nie wymyśliły bo wiesz nie każdy to Coperfild i wie jaki twój głośnik ma paremettry....
lukaszek, forum jest po to że gdy masz parametry to podstawiasz do winisd i kombinujesz,potem pokazujesz na forum co wymyśliłeś a my mówimy co można ewentualnie zkorygować a co jest dobrze..... FIN

jejku przestanice sie rozwodzic nad tym... ten chlopak i tak prawdopodobnie zlozy tego suba i to bedzie wszystko co zrobi bedzie z niego super zadowolony bo bedzie mu przesuwal szklanki po stoliku... zajzal dostal odpowiedzi i koniec jego diy, dobrze bedzie jak skonczy tego suba na chromowanym koszu...i tu nie wroci... a jak wroci to zacznie czytac bo moze uzna ze chromowany kosz to nie wszystko a teraz dajcie spokoj i zamknijcie topic bo wiecej sie tu chyba dodac nieda

forum jest do ogólnej dyskusji, moge sie zwrocic z pewna prośbą do ludzi czy tez moge sie chwalic jakism gownej co zrobiłem... wkurfiające sa posty typu co kto co ma robic i jak macie cfaniakowac to lepiej nie piszccie typu soul podstaw se parametry oblicz pochwal sie innym pochwale sie i ten kos zobacze odgapi czyli tak jak bym mu pomogł a kto mi pomoze?? MIechon nie kazdy ma czas na czytanie jakis artykułow godzinami chce zlozyc sobie jakis sub i prosze o zwykłą pomoc nie o to zeby mi ktos szukał moze przypadkiem ktos zna? moze wie jak soebi z tym poradzic. ZJEBY JESTESCIE CO NIE KTORZY...zjebane takie forum wtedy jest. calkiem nie na temat rozmowa.

no to ci przecierz napisalem co robic masz!!!!!! i sie nie rzucaj bo kupiles glosnik albo znalazles (bardziej prawdopodobne) i tak naprawde nie wiesz co kupiles... moge sie zalozyc ze to cudo ma 10cm magnes moze 12 (watpie) i gigantyczne qts... i mms pewnie z 200g wiec wsadz go w obudowe 40l mocno wytlum jakas gabka... uzyj 18mm plyt wiorowych i skrec wkretami drewno-gips i nieszczelnosci zaklej wikolem... do tego zmontuj sobie albo zamow u irka wzmacniacz na tda7294... i bedziesz zadowolony gwarantuje ci to... i niewyklinaj na ludzi z forum bo to nieladnie

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót