• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie x2 głośniki do 250 zł??

Reakcji
0
Witam, poszukuję rady co do głośników do golf 3 w drzwi. Dokładne wymiary to 160 lub 165 mm. A kwota którą mogę wydać to 250zł max.
Jakieś propozycje co do solidnego zakupu???
:smile:

Pozdrawiam

Rozumiem że ma to chodzić pod samym radiem? Jakim dysponujesz?
Jeżeli pod samo radio to doradzałbym dobry i polecany zestaw Helix Dark Blue 62.1
Koszt ok. 250zł na allegro, jeżeli wytłumisz drzwi to będzie to naprawde dobrze grało ;)

radio Pioneer DEH-3900MP i tweetery w desce, podlaczone maja byc pod radio bo nie opłaca mi sie narazie kupywać wzmacniacza do 2 glosnikow

:razz:

Mam pytanko, czy jest sens montowac jakies hertzy albo helixy do niewygluszonych i nie uszczelnionych drzwi? Autko to civic 6gen coupe.

Blitzer napisał:
Mam pytanko, czy jest sens montowac jakies hertzy albo helixy do niewygluszonych i nie uszczelnionych drzwi? Autko to civic 6gen coupe.
Nie, nie ma sensu.

Już samo zamknięcie otworów technologicznych, a więc uszczelnienie obudowy, daje zauważalne efekty.

Ok dzieki.
Chyba w lecie sie za to wezme choc pewnie przydalo by sie wygluszyc nie tylko drzwi...

dobrze wygłuszone drzwi wystarcza!no zalezy co dzieje sie jeszcze z klapa bagarznika bo ja miałem własnie wiekszy problem z klapa tylna!powyginało mi blache i musiałem kupic z tworzywa sztucznego!

Powrót