• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

JBL 1500 GTI proszę o opinię i radę

Reakcji
0
Witam

jestem świeżym uczestnikiem forum,
chciałbym zapytać kogoś bardziej doświadczonego i znającego się na rzeczy o opinię na temat głośnika "JBL 1500 GTI". Mam taki głośnik i chciałbym aby posłużył jako baza do budowy Subwoofera samochodowego. Zaznaczę od razu że zależy mi na jakosci a nie na tym aby dobrze było słychać na zewnątrz. Przeleciałem po kilku stronach opisujących sposób projektowania obudowy i wstepne jej policzenia. Nie mam o tym zielonego pojęcia i byłbym wdzięczny za pomoc i podpowiedzi w tym temacie, jeżeli wezme się z budowanie jej chcę miec pewność że nie popełniam ewidętnych błędów.

Wojtek

Ten glosnik chyba nie jest do dobrego grania tylko specjalnie do glosnego lupania. Nie ma co tu sie meczyc w projektowanie obudowy bo producent na pewno cos wymyslil do niego i opisal jak ma to wygladac.

Powrót