• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

JBL DA6502-opinie + głośnik

Przy 150 wattach karoseria sie uginała? E no bez bajek prosze :P

A może napisz co chcesz osiągnąć...czy natężenie czy jakość? No i ile kasy na to wszystko...

Poważnie.Chociaż nie jest pewnien co do modelu ale chyba to był właśnie ten (jutro będę wiedział na 100%). Założenia: jakościowo czysty i głęboki bass prawie do każdego rodzaju muzyki z przewagą techna, trancu ,popu. co do głośnika to najlepiej bym został przy swoim ravelandzie ale jeśli coś innego to max 200pln

no nie wiem czy takie iedny bo naprawdę mnie zaskoczył.Sprawa polega na tym ze obecnie mam boss'a BA-2200
BA22005.jpg

ale chętnie bym go zmienił to nie radzi sobie z moim subem (gubi się kiedy podgłośnie). Ale nie chę na to wydawać dużo kasy. może 200zł.Chociaż myślałem też o HPB 602

Biedny bo gdn 30/120 potrzebowałby tak z 200-250 watt przy 8 ohm, a ten jbl da może połowe z tego...

Shiver napisał:
Przy 150 wattach karoseria sie uginała? E no bez bajek prosze
jezeli wzmak byl dobrej jakosci to bardzo mozliwe. pod 200W z STK ten glosnik robil niezle wrazenie

szczerze powiem ze jezeli nie trafisz na jakas dobra okazje to za ta cene nic dobrego nie kupisz.
ja bym zainwestowal w lepszy wzmak ale cos lepszego od 602

nie chodzi mi o ilosc a o jakosc. 602 to takie minimum. poszukalbym jakiejs okazji - nadmiaru mocy nigdy za wiele ;)

To mnie powaliło.Wzmacniacz na którym sprawdzałem swojego ravelanda to nie JBL DA6502 tylko JBL DA3504 czyli słabszy brat :!: wezmę raz aparat i nagram jak te blachy się gięły jeśli nie wierzycie...

krzyhoo9 napisał:
wezmę raz aparat i nagram jak te blachy się gięły jeśli nie wierzycie...
Ależ wierzymy,w okolicach 100Hz to nawet 30W wywoła wibracje w limuzynie pancernej.
Problem to kontrola czyli wydajność prądowa wzmaka czyli moc,czysta moc przy jak najmniejszych zniekształceniach.Sprawa druga to stromośc filtrów DP,minimum 12 dB/oct.Ogólnie w tematach jakosciowych odradzam coś z serii carpower,nie tędy droga.
Jak sie chce coś konkret mieć to trza przyinwestować,niestety.

Powrót