• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

JBL DS 120

Reakcji
0
Nie mam zielonego pojęcia, jak odczytywać takie wykresy - więc proszę Was o pomoc :) Pytanie moje: Czy to dobry głośnik na sub'a?

Załączniki

wszystko zalezy od ceny...

ale to JBL wiec nie spodziewałbym sie zbyt dobrego stosunku cena/jakosc.

lepiej wez stx 30-300-4AP jesli chcesz lepszy cena/jakosc ratio, lub BSW124II jesli ma byc lepiej w podobnej cenie.

W sumie to prawie nówka :) Chłopak kupił go, a później wyjechał na Wyspy i leżał sobie u niego w domu.

No to go mam :) A może mi powiecie, jaka buda będzie lepsza dla niego? Zamknięta czy z "dziurką" ;)?

a mozesz nam powiedziec czego od niego oczekujesz? i czy godzisz sie na pralke w bagazniku?

Bagażnik mam chyba spory?(525l) Interesuje mnie szybki bas. Bez przeciągania ala tuba - wiecie o co chodzi;)

takero,

chodzilo o "bez przeciagania ala tuba..." a nie o "bez przeciagania, ala tuba..."

koszyk - pisz jaśniej...
jeśli już to nie ala, bo to takie imie, tylko a'la :P
W każdym razie możesz zrobić te 40l, jak nie będzie się podobało to radze pobawić się z dość wysokim zestrojeniem, co w samochodzie przynosi bardzo pozytywne wyniki ;]
Po prostu wóz to nie dom i rządzi się innymi prawami...

Edit
(specjalnie napisałem ala, a nie Ala gdyż właśnie tak napisał koszyk...
I do tego to właśnie nawiązywało)

Przepraszam, że zapomniałem o apostrofie;) Następnym razem postaram się pisać bardziej zrozumiale. Dzięki za odpowiedzi! A z innej beczki - co myślicie o DLS B6? Chodzi mi o brzmienie.

Powrót