• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

JBL GT5-12 instrukcja pokazuje zapotrzebowanie na 50 l. Z koszem i br?

Reakcji
0
Witam! Jak w temacie, mam 2 x gt5-12. W ulotce można doczytać się, że potrzebuje 49,55 l jeden. Ty pada pytanie, tyle musi mieć razem z br i koszem czy wolnej przestrzeli?
Załączam zdjęcie: [video]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/16bb892e527d350d.html[/video]
Budując skrzynię, lepiej zrobić w jednej dwa głośniki czy moze zrobić dwie skrzynie, do kazdego po jednej?

pisalem juz na strefie - olej glosnik i tunel i obudowa bez tego ma miec te 50 litrow! (przetlumacz sobie to co jest w nawiasie!)
jezeli beda zasilane z jednego wzmacniacza to nie ma znaczenia
jezeli przewidujesz brak mocy na oba glosniki to lepiej osobno. wtedy zasilisz tylko jednego

Z względów praktycznych będę budował jako dwie skrzynki. Czyli robię skrzynię która ma mieć 50 litrów i tyle- chodziło mi o konkretną odpowiedź bo nigdzie nie mogłem takiej znaleźć. :)

Powrót