• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

JBL podczas słuchania muzyki

Reakcji
0
Witam słuchałem sobie muzyki i nagle głośnik zaczął się dziwne zachowywać sprawdziłem a tu się rozkleił czy jest możliwa naprawa bez wymieniana cewki?
Co z tym zrobić?

e601342139504.jpg.html

---------- Post dodany o 12:01 ---------- Poprzedni post o 11:59 ----------

e601342139504.jpg.html

---------- Post dodany o 12:01 ---------- Poprzedni post o 12:01 ----------

8f61cdf3e1e5.jpg.html

---------- Post dodany o 12:02 ---------- Poprzedni post o 12:01 ----------

8f61cdf3e1e5.jpg
[/url[/IMG]

Jeżeli jest tylko rozklejone, to nie powinno być problemów. Musisz odkleić kopułkę, następnie wycentrować cewkę i skleić zawieszenie z membraną.

UWAGI MODERATORA
Źle wklejone obrazki i po raz kolejny zły dział .
Przenoszę i proszę poprawiać zdjęcia .

Można też się pobawić i nie odklejać kopułki :flapper: , jeśli jest widoczny klej na membranie i zawieszeniu to można się postarać i przykleić tak jak było fabrycznie :) , też kiedyś miałem taką sytuację ale 1/3 zawieszenia mi się odkleiło .

Co innego całość, a co innego 1/3. W tym przypadku to nie przejdzie, nikłe szanse na precyzyjne sklejenie. Po sklejeniu okaże się że cewka ociera i jeszcze więcej roboty. Odradzam.

udało mi się wkleić membranę od nowa nie wygląda to super ale przynajmniej gra. Zobaczymy jak długo :)

Powrót