• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jeep Cherokee audio

Reakcji
0
Witam.
Znajomy chce poprawić dzwięk w Jeepie. Ma być fabryczne radio, zestaw na przód nowy, wzmacniacz i sub.
Tu pierwsze pytanie. Nie wiem czy w radiu fabrycznym jest wyjście na sub. Jeśli nie to czy przy podłączeniu do 4 kanałowego wzmacniacza(2x przód i sub na mostku) będę miał jakiś filtr dolnoprzepustowy na sub?
Muzyka to rock i metal (Dire Straits, Pink Floyd, Kat, Iron Maiden itp.). Więc jakiś dynamiczny zestaw, U mnie w aucie jest Helix dark blue 2(jak dobrze pamiętam model) + sub i mu się nawet bardzo podoba.
Sub prawdopodobnie na MDS 08 i do tego szukam jakiś zestaw na przód i wzmacniacz. Budżet na sprzęt to ok 1000 PLN, wygłuszenie i instalacja nie wchodzi w budżet sprzętu. Mam na oku używany wzmak Signata(modelu jeszcze nie znam) i sub właśnie na MDS za ok 500 PLN. Jeśli się uda to wyrwać to na przód zostanie ok 500. Co proponujecie???

jakie jest tam fabryczne audio?
bo jak infinity to nie ruszaj tego audio!
za takie pieniadze nic nie poprawisz

Jest to Infiniti i niestety gra marnie. Prawdopodobnie ktoś podmienił głośniki na jakieś zamienniki. Pozatym trzeszczą. Także trzeba coś z tym zrobić. Zestaw ma być uzupełniony o sub. Można zostawić seryjny wzmacniacz, tylko i tak trzeba dołożyć drugi, i może się uda trafić jakiś dobry w miejsce starego.
Mam za 600 pln signata rom 4 i mds 08 w obudowie. Czy to zagra? Nigdy nie słyszałem jak gra ten wzmacniacz. I do tego jakiś zestaw na przód.

Powrót