• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jeszcze jeden zestawik estradowy na STX:)

Ten gds do niczego sie nie nadaje,średnice ma taką samą jak 30-200-x-ae a różnica jest taka że on poprostu niema basu :) a 30-200-x-ae ma go i to sporo,głośnik ten to poprostu niewypał.Jak chcesz samodzielne kolumny to polecam 30-200-x-ae z układem magnetycznym od 38-300-x-ae plus tuba wysokotonowa.A jeśli nadstawki do tych tub to kolumny na 4xgds 22-120 plus 2 tuby wysokotonowe.Spl-em(ok 99db) powinny nadążyć za tubami a moc takiej nadstawki to coś koło 450W SINUS!!.Impendancja tylko i wyłącznie 4ohm chyba ze dasz 2 głośniki w obudowi zamaist 4 i połączysz je szeregowo to bedzie 8ohm.

Nie wiem jak Was ale mnie osobiscie wkur..a jak ktos prezentuje swoje dzielo i podaje link do innego forum.
Takie posty powinny byc niezwlocznie usuwane!!

EZO, to nie jest jeszcze rzadne dzielo tylko pomysl na razie. Wyluzuj po prostu pytam jak Wy to widzicie. Glownie chodzi mi o satelity bo ktos na pewno juz slyszal jak sprawuja sie te GDSy i jestem ciekawy czy jest sens w nie inwestowac.

bociek14, dzieki za wypowiedz bo o to mi wlasnie chodzilo. Nie potrzebuje az 450W bo nie bede mial czym tego zasilic. A co myslisz o 2xGDN 22-120-8-SC jako nadstawki? Chodzi o to zeby bylo 4ohm.

te GDNy się nie nadają - niski SPL juz lepej dać gwa GDSy - STX twierdzi że wprowadzą wersje 8 ohmowe więc moze troche poczekaj

Powrót