• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

JIG z allegro

Reakcji
0
Witam!
Miał ktoś z was styczność z JIGiem od allegrowicza "audio-mega"?( link do strony JIGa ) Przymierzam się do kupna tego produktu, ale żeby się ostatecznie zdecydować potrzebuję waszej opinii, nie chce utopić kasy.

Wygląda ok, schematy standardowe, więc powinno być raczej OK.
Ale samemu złożysz za połowę tej sumy.
Najdroższy jest mikrofon -pewnie ze 25zł z wysyłką, reszta to obudowa - do 10zł, woreczek części elektronicznych typu rezy, kondy, opampy - z 10zł, przełączniki - kolejne 10zł, biżuteria typu wtyczki, gniazda, ale jeśli połączenia które i tak są zwykle połączone zrobisz bezpośrednio lutując to też możesz zaoszczędzić - ze 20zł, do tego trochę kabla mikrofonowego, jakaś płytka uniwersalna i parę pierdół.

Szymek18, audio-mega to kolega z forum wiec wszystko jest wg sprawdzonych schematow ;)
troche tego juz zrobil i jakos nikt nie narzekal

tak wiec jak nie potrafisz/chcesz zrobic sam to mozesz kupic ;)

Wielkie dzięki za pomoc! Wiem że jak bym to zrobił sam to wyszłoby taniej, ale nie mam pewności że po zrobieniu będzie ok. Po waszych wypowiedziach zdecydowałem się kupić JIGa od kolegi damiani, myślę ze kolega nie sprzeda mi pustego pudełka :wink:

dzieki za zaufanie ;-) jak chcesz troche taniej to poza allegro, odezwij sie na gadu ;-)

Powrót