• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kabel słuchawkowy - gdzie kupić ?

Reakcji
0
Hej.
Zaistniała potrzeba wymiany kabla w słuchawkach.
Mam Fostex'y T-7 z dużym jackiem.

Szukam dobrego kabla słuchawkowego z małym jackiem 3 metry z wyjściem na lewy i prawy kanał (kabelki idą nie do jednej słuchawki tylko lewy kanał do lewej a prawy do prawej - takie rozwidlenie (dla jasności)) :lol:

W grę raczej nie wchodzi kupno samego kabelka oraz do tego wtyczki jack, bo mam takie widzi-misie że chcę wtyczkę już zmontowaną na kablu (nie do rozkręcenia).

Pozdrawiam.

Ja u siebie w Gliwicach, w sklepie muzycznym (gitary, piece i te sprawy :P) kupiłem kabel Shultz (albo Shutz ?) za 20-30zł długości 3 metry zakończony minijackiem, a z drugiej dwoma dużymi jackami. Jego wady to grubość (musiałem go nieco poprzycinać, żeby wszedł do Aurvana Live) i duży ciężar. Spróbuj u siebie poszukać w tego typu sklepach.

właśnie są, ale trudno dostępne, najlepsza opcja to kupić kabelek jack - 2xRCa obciąć te rca i wpuścić końcówki do słuchawek ale takie kabelki są strasznie grube i ciężkie :sad:

Powrót