• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kable sygnałowe na metry

Reakcji
0
Jak w tytule tzn co możecie polecić na kable sygnałowe do DIY np własne sygnałówki do CA czy HA chinch-chinch, jack -chinch itd:) Najlepiej coś z allegro bym prosił:)
Nie chcę gotowców bo ciężko coś dobrego kupić w normalnej cenie to raz a dwa na metry docinam sobie jak chce i nie jest ani za mało ani za dużo:) Kiedyś miałem fajne procaba ale nie pamiętam modelu:/

Co do chinch to polecam sprawdzone wtyki neutrik nys373 6 i do tego kable klotza albo procab.
Zobacz ew. kable Adam Hall.

A nie LS 25/1 ?
To nie:P to są głośnikowe:P
ciekawy ten kabelek:) A jak izolacja w nim bo wygląda na sztywną?

Co do chinch to polecam sprawdzone wtyki neutrik nys373 6 i do tego kable klotza albo procab.
Zobacz ew. kable Adam Hall.
Wtyki mam już swoje sprawdzone... A co do Kabli podanych przez Ciebie to pomogłeś strasznie:P Tak samo jak byś zapytał o dobre auto do 20tys a ja bym Ci odp audi:P

---------- Post dodany o 21:19 ---------- Poprzedni post o 21:18 ----------

Interkonekty planuje zrobic na dls ultimate
Skąd na metry? Ale jak patrzę na gotowe 5,5m to raczej cena pachnie zboczeniem :P

Kable proCaba w podwójnym ekranie sa bardzo dobre
Sa pojedyncze w cenie chyba 3,60zl za metr
Trzeba naturalnie kupić 2x5m

W żadnym razie nie dotykaj wtykow rca neutrica
Sztywne, niszczą, wyrywają gniazda rca
Zdecydowanie nie polecam

Dls ultimate fajny ale cena :/

Jak to do samochodu to polutuj go jako quazi-zbalansowany

A jak izolacja w nim bo wygląda na sztywną?
Czy ja wiem czy jest tak sztywna? Nie mam porównania, ale bez łamania izolacji można zrobić pętlę o średnicy 5-6cm.

Polecam ci wybranie się do sklepu/hurtowni elektrotechnicznej. Ja kupiłem ten kabel po cenie niższej niż ma dystrybutor na allegro. Jak chcesz, to utnę kawałek i ci podeślę, sam zobaczysz jak jest zbudowany.

a wlasnie jak z impedancją? oba propozycje sa na 75 ohm.
Ja bym proponowal szukania kabli 50 ohm w celu zmniejszenia wsp. odbicia.

Nie na temat...
a wlasnie jak z impedancją? oba propozycje sa na 75 ohm.
Ja bym proponowal szukania kabli 50 ohm w celu zmniejszenia wsp. odbicia.
:???::o:lol:

To ma być kabel do anteny :P Czy czegoś nie doczytałam :???: Bo mówienie o impedancji falowej na częstotliwościach audio jest delikatniej mówiąc bez sensu :)

Rzeczywiscie , kabel o dlugosci 2m czy 5m nie jest linia dluga dla przeplywu pradu w torze audio.
Tak, że impedancja kabla nie ma tu znaczenia.
Przepraszam, za moj bład...

Powrót