• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Karta dwiękowa USB do pomiarów -max.350zł

• Autor wątku Autor wątku UKA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

UKA

Reakcji
0
Witam, wiem że już były podobne tematy ale w żadnym nie znalazłem odpowiedzi.

Jako, że PawełS zabrał się za zwrotnicę do pomiarów dzięki czemu - mam nadzieję, że niedługo ostro ruszymy z diy-zabawą (zwłaszcza, że szykuje się parę samochodów do nagłośnienia) ja postanowiłem wreszcie kupić kartę dźwiękową pod pomiary.
Musi to być karta zewnętrzna, podłączana pod usb, wejścia-wyjścia tylko na chinche - żadnych jacków! Kwota jaką mogę wydać, to 350zł + ewentualna wysyłka. Może ktoś z Was testował jakąś kartę, która spełnia w/w kryteria? Będe wdzięczny za porady i podsyłam linka do jednej być może ciekawej pozycji:

http://www.allegro.pl/item439372171_karta_dzwiekowa_usb_esi_u46se_na_gwarancji.html

wasik1989, dzięki ale tamte za bardzo rozbudowane i ...drogie. Tamtą z Allegro ktoś mi sprzątnął i teraz nic już nie ma :/

UKA, a moze tanszy SB L! 5.1 taki co ma takero? w pomiarach sie sprawdza bo mam jej "biedniejsza" wersje... ale niewiem jakie wejscia ma :|

Słuchajcie panowie. Mam karte SB 5.1 USB, i problem w tym że equlizer w seryjnych sterownikach jest mocno zbiedzony. Znacie może jakieś inne stery albo plug-iny rozszerzające zakres działania equalizera?

Pawel S., bo kXy trzeba indywidualnie skonfigurować :cool:

Shiver, zainstaluj sterowniki http://kxproject.lugosoft.com/down.php

Tam masz w opcjach DSP znany Ci zapewne z estrady i equalizer możesz wpiąć sobie w tor audio. Na prawdę polecam - sam korzystam i uważam że to oryginalne sterowniki do SB sa jak Internet explorer - służą tylko do zainstalowania Firefoxa ;)

Ejj coś jest nie tak z tymi sterownikami...próbuje już zainstalować 4-tą wersje i żadna nie chce działać. W najnowszej juz podczas instalacji wyskakuje błąd a w starszych przy uruchamianiu mixera pojawia sie komunikat że brakuje jakiegoś pliku :|

Shiver, a odinstalowałeś oryginalne? odinstaluj wszystkie i wtedy spróbuj, ew. wyczyść rejestr ze wpisów starego oprogramowania.

Mi na Audigy 1 ES KX tez nie chcialo dzialac... niby sie instalowalo ale potem zaden sygnal nie pojawial sie na wyjsciu karty dzwiekowaj. W foobarze bylo dobrze ustawione przekiwerowanie na kx'y, orygilanle sterowniki usuniete wczesniej i nie dzialalo..

to ja napisze inaczej jaka karta do laptopa nadaje sie do pomiarów czytaj kata nie za droga

Powrót