Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Zamówienie będę robił. Tranzystory muszę kupić do klona E450, u nas sparowanych nie ma więc wyboru nie mam. Chce ktoś się dołączyć? Zawsze to lepiej w kilka osób, przynajmniej koszty wysyłki i ew. opłat się rozłożą.
Jeżeli chodzi o końcowe, to weź z Humy, to tylko 2 pary, więc coś dobierzesz, zazwyczaj dostaję pary N-N, P-P z jednej serii, kupowałem tam ze 2 razy po kilka 2SC5200/A1943 i nie było problemów z nimi.
Jakimś sposobem na zweryfikowanie poprawności sparowania tranzystorów, jest pomiar spadku na rezystorach emiterowych.
Ale nie tylko te tam są i o to się rozchodzi... A jak mam czekać na paczkę z Japonii to wezmę tam i przynajmniej zaoszczędzę kilkanaście zł na wysyłce Chyba że ma ktoś 2 komplety sparowanych tranów do e450, bo dwie sztuki będę składał...
Jeśli chcesz to zamów, sparuj, odeślij niepotrzebne i ja je od Ciebie odkupię. Za sparowanie zapłacę Ale rozmawiałem na ten temat z Jaskiniowcem i nie będę takich kombinacji robił. Pomijam to, że wymaga to sprzętu, którego nie mam... Chyba że wystarczy do tego marketowy multimetr, ale ciut lepszy niż ten za 20 zł.
Ja chętnie się przyłączę, tylko muszę spisać co mi będzie potrzebne. Zamawiałem kiedyś z Kashinooki, z tego co pamiętam to koszt transportu był ok 150 zł, zdaje się DHL
Nie wiem jeszcze jakie koszty wysyłki - póki co pytam, bo ponoć wysyłka zależy od wagi i wolę mniej więcej wiedzieć ile czego potrzeba, żeby nie było niespodzianki jak przyjdzie do zamawiania... A że lepiej rozdzielić koszty na kilka osób to wolę zapytać
Raczej o wszystkich. Pewnie wyjdzie drożej, ale przynajmniej będą z jednego i sprawdzonego sklepu - wiem, że nie wszystkie takie muszą być(już nie pamiętam które i szczerze mówiąc nie ogarniam które są które) ale jakoś tak mi łatwiej. I tak będę brał większą ilość, bo na pewno na 3 sztuki i jakiś zapas...
Czekam do 15 listopada. Zbieram wszystko, wysyłam zapytanie do chinoli i zamawiam. Nie chcę dupy zawracać pisząc na raty z zapytaniami o pojedyncze rzeczy - sobie zbieram to co potrzebuję, jak ktoś coś chce to pisać, później zbieram kasę i zamawiam. Jeśli ceny z jakiegoś tematu, który znalazłem gdzieś w internecie są aktualne to w 100 zł powinien się zmieścić komplet. O ile dobrze policzyłem i ceny są aktualne...
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.