• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kenwood KA-60 - jakie do niego kolumny?

Reakcji
0
Niedawno kupiłem ten wzmacniacz (Kenwood KA-60 - 2x60W) i teraz chciałbym do niego dobrać jakieś kolumny.
Myślałem wcześniej o jakichś podłogówkach, jednak ze względu na ich koszt oraz rozmiary (mam mały pokój i nie bardzo miałbym je gdzie postawić) zrezygnowałem z tego pomysłu.

Myślę teraz o jakichś dwu lub lepiej trójdrożnych kolumnach.
Teraz do wzmacniacza mam podłączone 3drożne kolumny z wieży SONY MHC-RG40 i nawet ładnie to gra, dużo lepiej niż z wieży.
Coś podobnego właśnie chciałbym kupić, lecz nie koniecznie muszą to być kolumny odłączone od jakiejś wieży :)

Prosiłbym o nie wymienianie Altusów :) ze względów min o których pisałem powyżej.

W jakim pomieszczeniu to bedzie grało i ile masz pieniedzy na kolumny?

Pomieszczenie ma ok 12m2, a na jedną kolumnę mogę wydać max 200zł.
Zastanawiam się czy znalazłoby się coś ciekawego w tej cenie.

200 ł to malo na stxy starczy mozen nawet na tesle

sluchaj kwestja jest nastepujaca napisz jakadysponujesz maxymalna kwtoa pieniedzy na zesatw ile ma byc glosnikow itd

naucz zadawac sie pytania

Powrót