• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kino domowe do 5.000zł

marian

Moderator
Członek ekipy
Reakcji
291
Panowie, poszukuję kino domowe za około 5.000zł (dla kuzyna).
Nie orientuję się w amplitunerach ani też w tych kolumnach 5.0 dołączanych do ampli.
Sprzęt nie musi być kupiony w komplecie (ampli + kolumny), ale musi być czarny i najlepszy w swojej cenie za około 5.000zł.
Ampli najlepiej jak by miał już wszystkie nowe bajery, gniazda (w sumie nawet nie wiem jakie, bo się nie orientuję jakie teraz są możliwości takich sprzętów... kuzyn też nie... po prostu ampli ma być taki żeby nie trzeba było go wymieniać za rok).

Na audiostereo polecają amplitunery Onkyo TX-NR636 i Denona AVR-X2100W.
Co do kolumn to jeszcze nic mi w oko nie wpadło.

Pomożecie? :)

Macie na as założony wątek ?
Nie wiem czy tu ktoś Ci bardziej doradzi jeśli chodzi o sklepowy sprzęt. Tam natomiast wystrzegać trzeba się branżystów, bo mają każdy wątek zaatakowane:)

Ten zestaw indiany line przewija się bardzo często, więc możliwe że to będzie nienajgorszy wybór w tym wszystkim. Dosyć popularny zestaw więc na pewno w bydzi będziesz mógł go odsłuchać.

Ostatnia edycja:
Nie wiem czy tu ktoś Ci bardziej doradzi jeśli chodzi o sklepowy sprzęt.
niestety prawda - malo tego przerabiamy

pamietaj tez ze masz kino STXa
stolarka nie najladniejsza ale gra dobrze ;)
z subem masz racje - rob DIY bo te tanie suby maja slabe wzmacniacze
do ogladania filmu sie nadaje, ale muzyki juz na tym nie posluchasz

Ja ze swojej strony mogę polecić coś z yamahy serii 7xx a do tego stx ma bardzo ciekawą ofertę w porównaniu do tej całej marketowej oferty z amplitunerami

Na stronie STX nie ma amplitunerów, a przynajmniej ja nie widzę (ale pamiętam że były).

Dolphin cena dobra ;) pytanko dla osluchanych czy warto wymienic fx300 na ten zestaw? Dodam ze fx dla mnie graja dosc sucho choc basu im nie brakuje

Dolphin cena dobra ;) pytanko dla osluchanych czy warto wymienic fx300 na ten zestaw? Dodam ze fx dla mnie graja dosc sucho choc basu im nie brakuje

Jak marian odslucha to napisze. Mial przeciez fx-300

A jak brakuje tylko srednich tonow to wystarczy zwrotnice przeprojektowac

Powrót