• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kino na szerokopasmówkach?

Reakcji
0
Mam pytanie, otóż zastanawiam sie czy zastosowanie głośników szerokopasmowych w kinie domowym zdalo by egzamin? chodzi mi zeby zrobić 4 satelity + centralny na szerokopasmowych + subik :) co sadzicie o takim rozwiązaniu? Znacie jakieś dobre w przyzwoitej cenie szerokopasmow glosniki? Nigdzie nie widzialem takiego rozwiązania oprocz na glosnikach samochodowych. prosze o propozycje glośników i o ogólne wypowiedzenie sie na ten temat!

Niezła myśl uważam.Ja rozmyślam nad użyciem taniochy czyli arz-ta tesli.Ale tylko jako tył i central bo na fronty się raczej nie nada,brak mu dołu.Choć jakby podeprzeć to subem to kto wie.Ale to plany bo teraz mam inną zagwozdke.

ja patrzylem na ARX-165-22/4 ch-rka wydaje mi sie lepsza od arz do tego subik np na GDN-22-120-4-SS, ewentualnie tesla 226, alo tonisl któryś z 20 wyszło by niskobudżetowe kino domowe.
140 zł 5 arx + przesyłka
40 zł stx + przesyłka
koszty budowy :)
odpadaja zwrotki, i kilka głośników na kolumne,
Ciekawe tylko jakby to zagrało.

Powrót