• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kity do UniPreamp v1.0

Reakcji
0
Witam :) Mam pytanie ile jest chętnych osób na kity UniPreamp-a?

Płytki PCB składają się z :

PCB 1:
- Zasilacz +12V zasilanie przekaźników.
- Zasilacz 5V zasilanie LCD i części z AMTEGA 32 i dodatkowo filtr dolnoprzepustowy i górnoprzepustowy dla analizatora widma.

PCB 2:
- Zegar czasu rzeczywistego PCF8583
- Termometr 2xDS18B20
- Selektor 3 wejściowy
- RC5
- ISP
- Sterownik silniczka ALPS
- 2x LED zielona + czerwona

Stan czuwania:

Wyświetlana jest godzina, minuty i sekundy.

Stan aktywny:

Wyświetlana jest godzina, minuty, sekundy, termometr 2x, aktualne załączone wejście audio,

Stan wizualny ;) :

Analizator widma 24 słupki

Mogę się podjąć zakupu elementów elektronicznych, programowanie, uruchomienie kitu.

Co do programu Analizatora Widma nie jestem autorem tego programu. Jeśli dostanę zgodę na wstawienie programu analizatora do tego kitu to oczywiście będzie on dostępny w tym kicie ;)

PCB -> Quester ;) ;)

Eh.. zapomniałem dopisać :( Układ działa jak narazie na konkretne kody pilota RC5. Może za ten czas jak już będzie większość zrobiona z kitem to napisze program dokładając budzik i nauke kodów RC5 ;)

jak mozesz podac przyblizone koszta byloby lepiej, wielu zaraz o to zapyta bo to istotne dla niektorych;)

O, dzięki :!: Fajny bajer w sumie taki analizator widma. Jak będę miał chwilę, to się z tym pobawię :grin:

Powrót